1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP FENA DAĞILDI
DP FENA DAĞILDI

DP FENA DAĞILDI

Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG), Güzelyurt İlçesinde bulunan tüm örgütlerin istifalarıyla sarsıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG), Güzelyurt İlçesinde bulunan tüm örgütlerin istifalarıyla sarsıldı. Güzelyurt çevresi başta olmak üzere Lefke ve Alsancak örgütleri, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın ve Parti Yönetimi’nin bölgedeki sıkıntıları kulak ardı etmesi ve ‘gerçek partililere’ sahip çıkmaması nedeniyle tepki gösterdi. Genel Başkan’ın ve PM’nin, parti ilke ve prensiplerine, koalisyon protokolüne uymaktan ısrarla kaçındıkları gerekçesiyle, 200 DP’li görev ve partilerinden istifa etti. DP-UG’den istifa edenler dün düzenledikleri basın toplantısında kararlarını kamuoyuna açıklarken, yerel seçimlerde DP-UG ile UBP’e ittifakına karşı olduklarını, Güzelyurt ve Lefke’de ittifak dışı aday çıkaracaklarını vurguladı. Güzelyurt Ali Paşa bölgesi Örgüt başkanı Ali Alioğlu, istifa edenlerin komite oluşturarak toplantılar yapacaklarını ve istifaların 1000 kişiye ulaşacağını dile getirdi.

“Parti ilke ve prensiplerine uyulmuyor”
DP’den istifa edenler adına basın açıklaması yapan Güzelyurt Ali Paşa Bölgesi Örgüt başkanı Ali Alioğlu, bölge örgütleri olarak istifa ettiklerini ama başka bir partiye geçmeyeceklerini belirterek, yaşanan kriz ve sıkıntıların giderilmesi için Parti Yönetimi’ne bir şans vereceklerini söyledi. Alioğlu şöyle konuştu: “DP-UG Örgüt Başkanları, Kadın ve Gençlik Örgütü Başkanları, delegeleri ve üyeleri olarak 9 aydır iktidar olduğumuz halde parti üst yönetiminin ısrarla parti ilke ve prensiplerine ve koalisyon protokolüne uymaktan ısrarla kaçınması nedeniyle görevlerimizden ve partimizden istifa ettiğimizi kamuoyuna duyururuz. Ayrıca bu partide görev almış tüm kendilerini sorgulamaya davet ediyoruz”

“İstifalar 1000’i bulacak”
Ali Alioğlu, istifaları “şov” niyetine yapmadıklarını vurguladı. İstifa eden üyelerin 22 seneden beri DP’nin cefasını göğüsleyip bugünlere getirdiğini vurgulayan Alioğlu, bugünlerde Genel Başkan’ın ve üst yönetimin bölgeye yapmış olduğu ziyaretlerde sıkıntıları dinlediklerini ancak bu sıkıntıları masa üzerinde bıraktıklarını aktardı. Bu sıkıntıları göz ardı ederek Lefkoşa merkezde arkalarından iş çevrildiğini iddia eden Alioğlu, bu nedenle güç birliği yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Alioğlu, “Amacımız Güzelyurt bölgesine verilen değerin ne kadar önemsenemez ve küçümsenemez olduğunu belirtmek. Bunları söylerken üzüntü ve hicap duyuyoruz. Biz DP’den başka bir partiye geçmek için istifa etmek değil, bu partinin ileriki yıllarda bizden sonraki nesilleri bir miras olarak bırakmak için mücadele eden örgütler olarak, Genel Başkan’a ve yetkili üst kişilerin kulaklarına küpe olmasını istiyoruz” şeklinde konuşmasına devam etti.0

“Hükümetteki DP-UG’ye güvensizlik hat safhada”
Alioğlu, hükümette misyon üstlenen DP-UG’ye güvensizliğin hat safhaya ulaştığını vurguladı.  Alioğlu, “Bu yaştan sonra bizi maskara kılığında bizi oynatmaları değil, bize itibar ve değer vermeleri gerektiğini dile getiriyoruz. Ya bizi dinleyecekler ya da bu parti kan kaybetmeye devam edecektir. Bu partide görev almış ve gönül vermiş KKTC’deki insanlarımız, bizim bu sinerjimizi karşı koyuşumuzu düşünmeleri gerektiğini vurgulamak istiyorum” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

“Hükümetteyseniz adayları siz seçersiniz”
Alioğlu şunları aktardı: “Hükümete gelmeden önce parti olarak birçok sorunları ve dertlerin ortaya koyduk. Uzun yıllardır hükümette bulunmayabiliriz. Ancak 2013 Temmuz’da erken seçime gireceğimiz günlerde yapılan anketlerde de DP’nin yıldızı parlayan bir parti olduğunu seçimlerden sonra ortaya koymuştur. Bu beklentiler ışığında tabii ki şuanda gündemde olan 366 kişinin işten durdurulmaları var. Atıldı atılacaklar, hükümet gitti gidiyor, kriz derken yerel seçimlerdeki ittifak konusunda gelindiğinde, biz parti olarak şunu savunduk: Eğer hükümetteyseniz eğer güçlüyseniz sizin göstereceğiniz adaylar doğrultusunda seçime gitme taraftarıyız”

“Beklediğimizin karşılığını istiyoruz”
“Ayrıca 366 kişinin peşine düştüysek, bu kişilerin UBP delegelerinin yakınları alındığı tespit edildiği ve koalisyon ortağı CTP’nin bununla ilgili bir soruşturma başlatmışsa ve durdurulmalarıyla ilgili yapılan açıklamalara bizim kendi partimizin dirayetli bir duruşu olmuyorsa, ve siz bu insanları ‘benim delegemdir’ diye savunup kucak açıyorsanız, o zaman sizi destekleyen ve yıllarca bu partiye gönül vermiş insanların karşılık vermekten aciz duruma düştüğünüzün göstergesidir. Biz bunlara karşıyız, beklediğimizin karşılığını istiyoruz”.

--------------------------------------------------------------

Kızılyürek: “DP Eroğlu himayesi altına girdi. Denktaş’ın yetkisi yok”

DP Akçay İlçe Delegesi Tamer Kızılyürek, 22 yıldır aktif partide görev aldığını ancak şuanda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Kızılyürek, konuşmasında şunları ifade etti: “Esas DP kökenliler üvey evlat durumundadır. Ulusal Güçler olanların tüm işleri oluyor. Ayrıca UBP’nin işleri oluyor. DP’lilerin hiçbir işi olmuyor. Biz bölgede bunları aylar vardır dile getirdik. Serdar Denktaş’a bunarı tekrar tekrar anlattık, anlatmamıza rağmen bizi hiç dikkate almadı. 22 yıllık verdiğimiz emekler ve mücadelelerin karşılığı hep UBP’lilere hizmet verildi. Bunlar hep Cumhurbaşkanı Eroğlu nedeniyle oluyor. DP-UG ve UBP Eroğlu’nun himayesi altındadır. Eroğlu’nun himayesi altında olduğu için Sayın Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tamamen elinde hiçbir yetki olmadığını, kendi kendini hiçbir karar veremez durumdadır. Denktaş, bir şey yapacağında Eroğlu’ndan net cevap almadan yapamaz”

Baz: “İttifak dışı adaylar var”
Konuşmasında Güzelyurt bölgesini ima ederek “Bu bölgede ittifak yoktur” diyen Parti Meclisi üyesi ,Abduvahap Baz ise DP-UG’nin bölgede aday çıkaracağını söyledi. Baz: “DP’nin ittifak dışı adayları var. Parti Meclisi’nde son dakikada DP-UG aday çıkarma kararı aldı.   Güzelyurt ve Lefke’de adaylar var ama henüz kimler olduğu belli değil. Biz bağımsız kalacağız. Sandığa bile gitmeyeceğiz” dedi.

Küpeli: “DP, UBP’den daha yalancı”
Yayla Örgütü Delegesi Erdal Küpeli ise UBP’nin yanlışlarını görerek istifa edip, Serdar Denktaş ile bölge vekillerinin sözlerine inanıp DP’ye üye olduğu için pişman olduğunu dile getirdi. Küpeli, “Pişman oldum çünkü DP, UBP’den daha yalancıdır. Çünkü biz gelmiş geçmiş hükümetlerin Güzelyurt’u dışladığını, yatırımın sıfır olduğunu aktardık. Biz iş güç istemeyiz, biz bölgemizin kalkınmasını isteriz. Serdar Bey koltuk sevdasına boş vaatlerde bulunmasın” şeklinde konuştu.

Birinci: “Başkan’ın bizi dikkate almadığını gördük”
Güzelyurt Lala Mustafa Paşa bölgesi Örgüt Balkanı Şenol Birinci ise şunları söyledi: “Bu yola çıkarken tüm sıkıntılara rağmen Serdar Denktaş ile hareket ettik. Serdar Başkan bize söz verdi ve “tüm olaylar örgütlere danıştırılarak yönlendirilecek” dedi. Biz örgüt başkanları olarak şu anda dikkate alınmadığımızı görüyoruz. Biz istifa ettikten sonra bağımsız kalacağız. Eğer Serdar Denktaş, kendi yaptığını düşünüp, Güzelyurt ilçesine daha önce söz verdiği gibi ilgisiniz ve alakasını arttır, narenciyecimizin sorunlarını çözerse tekrar birlikte olabiliriz. Ancak şimdi bu hareket bağımsız kalacaktır” 

----------------------------------------------------------------

Gündüz: “İstifa etmediler, amaç dikkat çekmek”

DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Parti yönetimine istifa dilekçesi sunulmadığını, toplanan imzaların Genel Başkan Serdar Denktaş’ın bölgeye gelmesi ve dikkat çekmesi amacıyla muhtıra verildiğini söyledi. Bazı örgüt başkanlarının görevlerinde istifa etmediğini belirten Gündüz, gerçek istifanın bu şekilde olamayacağını aktardı. Gündüz, Serdar Denktaş’ın bugün Güzelyurt Bölgesi’ne gideceğini de sözlerine ekledi.

Tokel: “Resmi istifa yok”
DP-UG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel ise bu istifalar ile ilgili Güzelyurt bölgesine ait olan 15 civarında örgüt Başkanı ile görüştüğünü belirterek, istifa listesinde ismi geçenlerin bazılarının aslında istifa etmediğini, amaçlarının farklı olduğunu söyledi. Tokel, CTP, DP-UG hükümetinin göreve gelmesinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen verilen sözlerin yerine getirilmemesine tepki gösteren partililerin Genel Başkan Serdar Denktaş’ı bölgeye getirtip, sorunları yerinde görüşmek amacı ile böyle bir girişim yaptıklarını ifade etti. Tokel, kendisine herhangi bir resmi istifa sunulmadığını kaydetti.

Bu haber toplam 3218 defa okunmuştur