1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 2015 Cumhurbaşkanlığı Seçimi
2015 Cumhurbaşkanlığı Seçimi

2015 Cumhurbaşkanlığı Seçimi

UBP Eroğlu’nu bekliyor, DP-UG belirsiz

A+A-

Çağıl Günalp

Kıbrıs’ın kuzeyindeki siyasi partiler, gelecek yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı için çalışmalarını sürdürüyor. Seçim için kimi parti destekleyeceği adayını belirlerken, kimi parti çalışmalara henüz başlamadığını kimi de ön çalışmalarını sürdürdüğünü belirtiyor.

CTP Adayı Sibel Siber’in adaylığının yanı sıra adaylığını açıklayan bir diğer isim Mustafa Akıncı olurken, Toplumcu Demokrasi Partisi de bağımsız olarak seçime katılacak olan Akıncı’yı destekleyeceğini ifade etmişti.

UBP tarafı ise Derviş Eroğlu’nun aday çıkması durumunda Eroğlu’nu destekleme kararı alınacağını belirtirken, DP-UG ise geçtiğimiz haftalarda YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalara başlamadığını belirtmişti.

UBP Eroğlu’nu bekliyor, DP-UG belirsiz

UBP Grup Başkan Vekili Faiz Sucuoğlu, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçimi için Derviş Eroğlu’nun, Kasım ayında adaylığını açıklaması durumunda parti olarak Derviş Eroğlu’nu destekleme kararı alınacağını söylemişti.
DP-UG Genel Sekreter Yardımcısı Erol Aktoprak ise şu anda partinin Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir çalışması olmadığını belirterek, bazı partililerin Eroğlu’nu destekleme düşüncesi olduğunu ancak buna sıcak bakmayan partililerin de olduğuna vurgu yapmıştı.

Bu haber toplam 3233 defa okunmuştur