1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Seçimin ardından Yeni Erenköy
Seçimin ardından Yeni Erenköy

Seçimin ardından Yeni Erenköy

Mesut Yıkıcı: “8 yıllık etkin dönem içerisinde çalışanların yatırımları, devlete olan vergi, elektrik ve telefon borçları ödenmedi. Vakıflar Bankası başta olmak üzere bazı bankalara, köy kooperatifine milyona ulaşan borçların var. Tüm borçlar 20 milyon T

A+A-

Yıllardır belediyeciliğin asli görevlerinin yerine getirilmediği, borç krizi yaşayan Yeni Erenköy Belediyesi’nde halkın yeni umudu Mesut Yıkıcı ile yeni döneme girildi. Başkan Yıkıcı YENİDÜZEN’e konuştu:

“Ciddi bir borç batağı var, süratle öz kaynaklarımızı hizmete koyacağız”

Didem MENTEŞ

Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, borç batağında olan belediyenin öz kaynaklarını süratle hayata geçirmeyi düşündüklerini, günümüz koşullarına göre iyi bir hizmet vererek belediyeye kâr sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG)’nin ilk kez zafer kazandığı Yeni Erenköy beldesinde, yeni Başkan Mesut Yıkıcı ile ‘çağdaş ve etkin’ bir belediyecilik başladı. Ciddi bir borç batağından bulunan belediyeler arasındaki Yeni Erenköy Belediyesi’nin yükünü omuzlarına alan Mesut Yıkıcı, ummadığı bir manzara ile karşı karşıya kalırken, hedeflediklerini başarmak için kolları sıvadı. İlk olarak 20 milyon TL’ye yakın borç batağındaki mali yapının denetlenmesi için Sayıştaylığın kapısını çalan Yıkıcı, yapılandırma çalışmaları için de Belediye Meclisi ile birlikte planlamalarını yaptı. Özellikle bir süredir ödenmeyen belediye personeli için yoğun bir çalışma sürecine giren Mesut Yıkıcı, ödeme koşullarının yanı sıra belediyenin kaynak sağlayacak sermaye olanaklarını da devreye sokmak için düğmeye bastı. İlk olarak perişan durumda olan Yeni Erenköy Halk Plajı’nı süratle düzenleyerek hizmete koyan Mesut Yıkıcı, yıllarıdır düzenli yapılmayan belediyenin asli görevlerini de maddi ve teknik imkansızlıklar içinde yapmaya başladı. Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, belediyenin yapısıyla ilgili karşılaştığı manzarayı ve yapacağı çalışmaları YENİDÜZEN’e anlattı. 

“Önümüzde ciddi bir borç batağı var”
Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, belediyenin ‘batmış’ bir yapısı olduğunu bilerek göreve talip olduğunu ancak umduğundan daha kötü bir durumla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. İlk olarak bu konuda Sayıştaylığı göreve davet ettiklerini belirten Yıkıcı, Sayıştaylık raporunun çıkmasından sonra basına ve halka resmi bir açıklama yapacağını ifade etti. “Önümüzde ciddi bir borç batağı var” diyen Mesut Yıkıcı, bugüne kadar neredeyse hiçbir kurum kuruluş ve özel şirketlerin ödenmediğini aktardı. Yıkıcı, 8 yıllık etkin bir dönem içerisinde çalışanların yatırımları, devlete olan vergi, elektrik ve telefon borçlarının yanında Vakıflar Bankası başta olmak üzere bazı bankalara, köy kooperatifine milyona ulaşan borçların ödenmediğini vurguladı.

“20 milyon TL’lik borç”
Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, tüm borçların aşağı yukarı 20 milyon TL’ye yakın olduğunu belirterek, en önemli sorunun ise çalışanların maaşlarının ödenemez bir noktada olunduğunu dile getirdi. Çalışanların maaşını ödeme telaşında olduğunu ve en kısa sürede maaşları ödemek adına yoğun bir çalışma içerisine girdiğini aktaran Yıkıcı, bunun yanında çalışanların hiçbir sosyal güvencesi olmamasından da yakındı.

“Çalışanlar ödenemez noktada”
Öte yandan belediyeye ait araçların durumunun kötü olduğunu söyleyerek, belediyeye ait ne bir garaj ne de atölyesi olduğuna değindi. “Ciddi bir iş gücümüz var aslında ama teknik olarak iyi değiliz” diyen Yeni Erenköy Başkanı Mesut Yıkıcı, bölgede yapılacak birikmiş çok şeyin olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz hafta bir çalışmayla Yenierenköy Halk Plajı’nı hizmete açtıklarını belirten Yıkıcı, plajın yüzde 100 olmasa da yüzde 70- 80 kapasitesinde hizmet verecek konuma getirildiğini ve süreç içerisinde daha iyi noktaya getirileceğini ifade etti. Belediyeye ait benzin istasyonuyla ilgili ciddi çalışmalar olduğunu belirten Mesut Yıkcı, önümüzdeki hafta istasyonu yeniden hizmete koymayı düşündüklerini söyledi. Özellikle belediyeye ait öz kaynaklı sermayelerin süratle hayata geçirileceğini söyleyen Yıkıcı, günümüz koşullarına göre hizmet vererek bu kaynaklardan kâr etmeyi düşündüklerini aktardı.

“Yapılandırmaya gideceğiz”
Mesut Yıkıcı, günün sonunda toplam borçları Belediye Meclisi ile birlikte masaya yatıracaklarını söyleyerek, nasıl bir yapılandırma ve normalleşme sürecine karar vereceklerini aktardı.
Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında bir tanışma süreci yaşandığını, ileriki süreç için planlama yapıldığını söyleyen Mesut Yıkıcı, “ilk toplantıda sadece bir karar aldık ve hesap açtık. Bir arkadaşımızın çekimser oyuna rağmen karar alınarak yeni döneme yeni bir sayfayla başladık. Önümüzdeki günler de asbaşkanla ilgili toplanacağız” dedi. 

“Asli görevlerimizi hızlıca başlattık”
Borçları bir kenara koyarak belediyenin asli görevini yapacağız” diyen Mesut Yıkıcı, bugüne kadar yöreye temel hizmetin verilmediğini söyledi. Temizlik çalışmalarından suyuna, ilaçlamasından çevre düzenlemesine kadar birçok ciddi noksanlıklar olduğunu aktaran Yıkıcı, bu noksanlıkların üzerine süratle eğilerek kademe kademe yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Bunların düzenlenmesinden sonra halka verilen sözlerin yerine getirilmeye çalışacağını aktaran Mesut Yıkıcı şunları hatırlattı: “Parklar ve bahçeler yanında Ziyamet köyündeki düğün salonuna kadar, halk plajının kadem kademe çok donanımlı bir tesis haline getirme sözümüz var. Güney sahilindeki plaj için ayrı çalışmalar yapacağız. Halkımıza seçim zamanı dağıtımız projeleri günün sonunda yerine getireceğimiz inancındayım.” Projeleri Avrupa Birliği, TC Yardım Heyeti ve bazen de devletten yardım alarak yapıldığını söyleyen Mesut Yıkıcı, projeleri aksatmadan yapmaya çalışacağını belirtti.

---------------------------------------------
 

Vatandaşlar memnun

Öte yandan Yeni Erenköy sakinleri yeni dönemde Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı’dan bekledikleri hizmetleri YENİDÜZEN’e anlattı. Vatandaşlar, geçmiş dönemde belediyenin asli görevlerinin dahi yerine getirilemediğini belirterek, yeni dönemle bu hizmetlerin verilmeye başlandığını ve bunun kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Özellikle turistlik bölge olma açısından gelir getirecek yapıların sağlanması ve iş olanağı yaratılması gerektiğine değinen vatandaşlar, belediyeye ait kâr getirecek kaynakların da yeniden hayata geçirilmesini istedi. Gençler ise sosyal aktivitelerin yapılabileceği bir merkez kurularak, futbol sahasının da hayata geçirilmesini talep etti. Kısa sürede iyi işler yapılacağını görmeye başladıklarını belirten vatandaşlar, yeni belediye başkanından umutlu olduklarını ifade etti.

Yurttaş ne dedi?

Mehmet Güngör:
“Bölge esnafı olarak yeni başkanın öncülük yapacağına inanıyoruz. Kendisi eğitmen bir kişi olduğu için mutlaka örnek bir insan olacağına inanıyor ve ona güveniyoruz. Kendisine ve projelerine i için seçtik. Önemli olan bundan sonraki çalışmalardır. Örneğin ilk iş olarak halk plajına el attı ve düzenledi bu takdir edilecek bir iştir. Bundan sonraki günlerde de daha iyi iş yapacağına inanıyoruz. Maddi açıdan belediye batmış durumdadır, zor günler yaşayacağı kesindir ancak ekibiyle işlerin başından kalkacaktır. Belediye başkanımın bölgeye iş olanağı açısından öncülük ederek yardımcı olmalıdır. Bölgemiz el verişli bir bölgedir ve bazı üniversitelerin burada kampus açmaları için girişim yapabilir. Bölgedeki marinanın, otellerin, esnafların yani turiste hitap edecek yerler için olanaklar sağlayrak, yardımcı olacağına inanıyoruz”

Irmak Saadetoğlu:
“Yeni Erenköy’de gençler kahvelerde vakit öldürüyor. Bu gençlerin sosyal aktivite yapabileceği merkezler hayat geçirilebilir. Eğlence mekanları sağlanarak turizme katkı sağlanabilir. Turizme katkı yanında işsiz olan gençlere de iş olanağı da sağlanır. Yenierenköy Halk Plajı’nın yeniden faaliyete konması en güzel çalışmalardan biridir. Buna benzer işlerin sağlanacağını düşünüyorum”

Asaf İnsan:
“Bence yeni yönetimle sağlanan  en önemli katkı belediye işçilerinin yeniden iş başı yapması oldu. Eski yönetim döneminde Özay Öykün’e yakın olan kişiler iş yapmaktan kaçınırken, bazı kişilere de iş yaptırılmıyordu. İşçiler mesai saatleri içerisinde kahvelerde vakit geçiriyordu. Yeni yönetimle işçiler adeta işlemekten keyif aldı. Belediyede şimdi hem adalet sağlandı hem de gerçek anlamda hizmet başladı. Beldedeki otlar dahi temizlenmedi… Genç olarak beldemizin MAGEM tarzı bir yapılanmaya ihtiyacı var. Eskiden Erenköy dediğiniz zaman satranç da adanın dişleri titrerdi. Şimdi bir satranç takımımız bile yok. Böyle bir projeyle gençler kahve köşelerinde oturmaktan kurtulacak”

Osman Özbalıkçı:
“Yeni başkan ile birlikte hizmetler şimdilik yolunda gidiyor. Özellikle Yeni Erenköy Halk Plajı’nın yeniden açılması bizi mutlu etti, başkanın iyi işler yapacağını düşünüyorum. Belediye işçilerinin durumu düzene girdi, ödenmelerinin de sağlanmasıyla olumlu bir adım atılacak. Biz bölgemizin yeşillendirilmesini istiyoruz. Mesela yol kenarlarında zakkum çiçeklerimiz vardı, şimdi hiçbir şey kalmadı. Sularımızın düzene girmesini bekliyoruz. Özellikle de benzin istasyonumuzun devreye girmesini bekliyoruz”

Mustafa Özkıran:
“Yeni başkanın iyi işler yapacağını düşünüyorum. Bir genç olarak ben tabi ki bir futbol sahasının yapılmasını bekliyorum. Özellikle bizi mutlu eden halk plajının yeniden temizlenmesi oldu. Bu turist sezonu için önemli bir kaynaktır. Belediyemizin rutin temizlik, çöp toplama ve diğer hizmetleri de düzenli olarak yapmasını bekliyoruz”

Erhan Can:
“Geçmiş belediye döneminde adeta bir enkaz bırakıldı. Herhangi bir gelişme ve ileriye dönük bir hizmet verilmedi. Asli hizmetler dahi yapılmadı. İşte bu nedenle yeni yönetimin çöpleri toplaması, sokakları temizleme hizmetleri bile bana mutluluk veriyor. Özellikle bize ait olan ve belediyemize kâr sağlayacak olan Yeni Erenköy Halk Plajı’nın yeniden temizlenerek açılması mutluluk vericidir. Önümüzdeki dönem için tabi ki beklentilerimiz var. Bunlar; beldemizin daha çok turist ve yerli halkın gelmesi için olanaklar sağlanmalı. Sadece bölgedeki halkın değil dıştan gelen halkın da bölgeye sağlayacağı gelirden yararlanmamız gerekir. Bu da en çok turizm açısından sağlanabilir. Bunun mutlaka sağlanmasını bekliyoruz. Beldemizin kalkınması için bu önemlidir”

Nevzet Sürmeli:
“O kadar çok beklentim var ki ne kitaplar ne de defterler yeter. Devletin belediyelere el atması, denetlemesi gerekir. Siyasi anlamda belediyelerin kullanılmaması lazım ki belde halkı belediye hizmeti alabilsin. Devletler belediyelerden su temini gibi işler bekler. Halbuki bunların yanı sıra devletin uzun vadeli politikaları olması lazım bunun yanında da yatırımlarda sağlanmalıdır. Yeni başkana görevinde başarılar dilerim”

Bu haber toplam 2311 defa okunmuştur