1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi için geri sayım
Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi için geri sayım

Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi için geri sayım

Hazırlıkları yaklaşık 1 yıl süren, 7’den 70’ye tüm vatandaşlara hizmet vermeyi amaçlayan Değirmenlik Belediyesi Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi, 25 Mayıs Çarşamba günü, saat 11.00’de hizmete başlıyor

A+A-

Ayşe GÜLER

Değirmenlik Belediyesi, hazırlıklarını yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi’nin açılışı için gün sayıyor.

3 milyon TL’ye mal olan projeyi kendi öz kaynakları ile tamamlayan belediye, 7’den 70’ye tüm vatandaşlara sosyal-kültürel anlamda hizmet vermeyi amaçlıyor.

Uzun yıllar önce geçirdiği trafik kazası sonucu genç yaşta hayatını kaybeden Özle Türkel’in de adını yaşatmayı hedefleyen belediye, Sosyal Aktivite Merkezi’nin açılışını 25 Mayıs Çarşamba günü, saat 11.00’de gerçekleştirecek.

Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal, Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi’nde günümüz koşullarına göre her türlü etkinliğin yapılabileceğine işaret ederek, bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek bir projeyi hayata geçirmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YENİDÜZEN’e konuşan Işısal, Merkez ile ilgili bilgi verdi.

Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal: “Sosyal Aktivite Merkezi 7’den 70’ye tüm bölge halkına hizmet verecek”

Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal, Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi’nin 7’den 70’ye tüm bölge halkına hizmet vereceğini dile getirdi, “Bizim bölgemizin Lefkoşa’dan hiçbir farkı yoktur. Bu gibi tesisleri,  bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Işısal, belediyenin kendi öz kaynakları ile hayata geçecek merkezin yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olduğunu açıkladı.

Sosyal Aktivite Merkezi projesinin birçok aşamadan geçtiğini dile getiren Işısal, arazinin askeri bölge içerisinde yer aldığını ve yapılan yazışmalarla belediyenin kullanımına verildiğini kaydetti.

Işısal, belediyenin folklor çalışmalarının yapıldığı yer ile söz konusu arazinin birleştirilerek Sosyal Aktivite Merkezi’nin binasının ortaya çıktığını belirtti.

“Bölgedeki ihtiyaca cevap verecek”

Günümüz koşullarına göre her türlü etkinliğin yapılabileceği, bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek bir projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Işısal, çalışmaların yaklaşık 1 yıl sürdüğünü kaydetti.

Işısal, şu anda merkezin eşyalarının yerleştirilmesinin sürdüğünü ifade etti.

1000 metrekarenin üzerinde olan merkezin üzerine ileride 1 kat daha çıkılacağını da söyleyen Işısal, böylelikle tüm kurum ve kuruluşların aynı çatı altında toplanabileceğini dile getirdi.

Merkez içerisinde yer alan odalarla ilgili bilgi veren Işısal şöyle konuştu: “Merkezde konferans salonu, resim-seramik odasının yanı sıra, darts, bilardo ve masa tenisi aktivitelerinin yapılabileceği bir oda bulunuyor. Bunun dışında müzikli spor, yoga gibi aktivitelerin yapılabileceği başka bir oda yer alıyor. Satranç oynanabilecek odamız bulunuyor. Bununla birlikte folklor ve tiyatro yapabilecek imkanlarımız ve güzel bir de kafeteryamız da vatandaşlara hizmet verecek. Tüm odalarımız ses yalıtmayacak şekilde yapıldı”

Hedefler…

Işısal, gelecek yıl için belediye binasının taşınması ve kapalı spor salonu yapımı ile ilgili 2 büyük projesinin olduğunu açıkladı.

Her iki projenin hangisinin öncelikli olarak yapılmasına yönelik belediye meclis üyeleri ve bölge halkından görüş alacağını dile getiren Işısal, konuyu tartışmaya açarak, uygulamaya başlayacağını dile getirdi.

Işısal, belediye binası ile ilgili 2 yer düşünüldüğünü ancak henüz bu konuya yönelik net bir kararın verilmediğini, yerin belli olmamasına rağmen projenin hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3340 defa okunmuştur