1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Sahte dolar’ operasyonu!
‘Sahte dolar’ operasyonu!

‘Sahte dolar’ operasyonu!

Aldığı bir ihbar sonrasında harekete geçen polis ekipleri, YDÜ içerisinde faaliyet gösteren Nergis isimli şirketten yaptıkları alışveriş karşılığında sahte 300 Amerikan dolarını tedavüle süren V.G ile H.W tutukladı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi içerisinde faaliyet gösteren Nergis isimli şirketten yaptıkları alışveriş karşılığında sahte 300 Amerikan dolarını tedavüle süren V.G ile H.W tutuklandı. Polis, zanlıların üzerinde ve evinde yaptığı aramada sahte olduğuna inanılan toplamda 4800 dolar ele geçirdi.

‘Sahte para tasarrufu ve tedavüle sürme’ suçlamasıyla dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar, paraları İstanbul’da Euro karşılığında aldıklarını ve sahte olduğunu bilmediklerini savundu.
Mahkeme, her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Alışveriş yaptılar, sahte 300 dolar verdiler…
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı Attilla Enver Etkin, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Kemal Erdalhun’u tanık olarak dinletti.

Polis memuru Erdalhun, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Erdalhun, 19 Temmuz tarihinde Lefkoşa’da Adli Şube Müdürlüğü’ne Yakın Doğu Üniversitesi içerisinde faaliyet gösteren Nergis isimli şirket çalışanları tarafından alışveriş karşılığında 3 adet sahtelenmiş olduğu banka tarafından teyit edilen 300 doları ile ilgili polise şikayet geldiğini belirtti.

Olay sonrasında başlatılan soruşturmada konu işletmeye ait kamera görüntülerinin incelendiğini dile getiren Erdalhun, zanlılar V.G ile H.W’nin sahte paraları tedavüle sürdüğünün tespit edildiğini kaydetti.

Üzerlerinde 1300, evlerinde 3500 sahte olduğuna inanılan dolar ele geçirildi…
Erdalhun, zanlıların Lefkoşa’da tespit edilerek, yapılan aramada üzerlerinde sahte olduğuna inanılan 1300 dolar ile ikametgahlarında ise yatak odası içerisinde sahte olduğuna inanılan 3500 Amerikan dolarının ele geçirildiğini açıkladı.
Olayın ciddi bir mesele olduğunu ifade eden Erdalhun, zanlıların üzerinde ve evinde tespit edilen paraların sahte olup olmadığının henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Erdalhun, ayrıca konu sahte dolarların nerede ve ne şekilde tedarik edildiğinin de belirlenmediğine değinerek, bu paraların başka yerlerde de tedavüle sürülüp, sürülmediği ile ilgili araştırma başlatıldığını ifade etti.

3 gün tutukluluk talebi…
Soruşturmanın yeni başladığına işaret eden Erdalhun, her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Savcı Yardımcısı Etkin de olayın toplumun ekonomik yaşam tarzını ve güven ortamını sarsan bir mesele olduğunu vurgulayarak, zanlılar aleyhinde 3 gün tutukluluk talebinde bulundu.

Zanlılar: “Paraların orijinal olmadığını bilmiyorduk”
Mahkemede söz alan zanlı V.G, İstanbul’da bir arkadaşı ile buluşarak, kendisinin elindeki Euro’ları vererek, karşılığında dolar aldığını belirtti.

Zanlı, dolarların orijinal olup olmadığını bilmediğini, sahte para olduğunu bilmesi halinde de bu paraları polise vereceğini söyledi.

Öte yandan H.W isimli zanlı da “Orijinal para olmadığını bilmiyordum. Dolarları V.G alıp geldi ve bana verdi” şeklinde konuştu.

Poliste 3 gün tutuklu kalacaklar…
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, her iki zanlının da tahkikatın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2062 defa okunmuştur