1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'KRİZ OLMAZ, TAŞLAR YERİNE OTURACAK'
KRİZ OLMAZ, TAŞLAR YERİNE OTURACAK

'KRİZ OLMAZ, TAŞLAR YERİNE OTURACAK'

İngiltere AB’den ayrılma yönünde karar verdi, piyasalar hareketli anlar yaşadı. Ekonomist Doç. Dr. Erdal Güryay, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararıyla birlikte dövizde yaşanacak gelişmeleri YENİDÜZEN’e değerlendirdi

A+A-

• Ekonomist Doç. Dr. Erdal Güryay, İngiltere’nin AB’den çıkma kararının kısa dönemde dövizde dalgalanmaya sebep olacağını ancak herhangi bir krizin oluşmayacağını söyledi.

• Güryay, “En fazla 1 ay dalgalanma yaşanacak, çok kısa sürede tekrardan düzelecek, taşlar yerine oturacak”  yorumunda bulundu.

YENiDÜZEN (Özel)

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararıyla birlikte döviz piyasalarında yaşanan hareketlilik sonrası vatandaş tedirginlik yaşarken, Ekonomist Doç. Dr. Erdal Güryay, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının kısa dönemde “dövizde dalgalanmaya” sebep olacağını ancak herhangi bir krizin oluşmayacağını söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Güryay, “En fazla 1 ay dalgalanma yaşanacak, çok kısa sürede tekrardan düzelecek, taşlar yerine oturacak”  yorumunda bulundu.

“Olay biraz abartılıyor” diyen Güryay, “Çok büyük olay değil. Bu büyük bir kriz ortaya çıkarmaz. Zaten İngiltere’nin para birimi de Euro değildi” dedi.

Daha fazla üzerinde durulması gerekenin siyasi boyut olduğuna dikkat çeken Güryay, “Zamanında AB genişlerken, birçok üye olan ülke henüz buna hazır değildi.  AB kurulurken de eşit düzeydeki ülkeler birliğe üye olacaktı. Ancak genişleme yaşanırken, bu olmadı” ifadesinde bulundu.

Güryay, süreç içerisinde İngiliz halkının tepkisine neden olan gelişmelerin yaşandığını anlattı.

İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının kısa dönemde dövizde dalgalanmaya sebep olacağını ancak herhangi bir krizin oluşmayacağı yorumunda bulunan Güryay, “En fazla 1 ay dalgalanma yaşanacak, çok kısa sürede tekrardan düzelecek, taşlar yerine oturacak” dedi.

Güryay, İngiltere’nin AB’ye girmesine rağmen kendi para birimini kullandığını, dünyadaki 5’nci büyük ekonomiye sahip olduğunu anımsattı.

Güryay, asıl tehlikenin İngiltere’nin ardından yaşanacak gelişmelere bağlı olarak diğer üye ülkelerin ne yönde adım atacağı olduğunu ifade ederek, “Örneğin Yunanistan ve İspanya’nın Avrupa Birliği’nden çıkması çok daha tehlikedir, bu daha çok krize neden olur” açıklamasında bulundu.

“İngiltere bugün karar verdi yarın AB’den çıkıyor gibi bir durumda da yok” diyen Güryay, bir sürecin işleyeceği ve bu süreç içerisinde İngiltere ile diğer ülkelerin antlaşmalar yapabileceğini kaydetti.

Bu haber toplam 2808 defa okunmuştur