1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Kayıp” Kemal İsmail son yolculuğuna uğurlandı…
“Kayıp” Kemal İsmail son yolculuğuna uğurlandı…

“Kayıp” Kemal İsmail son yolculuğuna uğurlandı…

YENİDÜZEN’in yardımlarıyla gömü yeri Poli’de bulunmuştu…

A+A-

Baf’ın Poli köyünde 20 Temmuz 1974 tarihinde “kayıp” edilen ve gazetemiz YENİDÜZEN’den araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ’ın Polili okurları, “kayıp” yakını Ünay Paşa ve yaşamını Londra’da sürdüren Polili Şevket Rado’nun yardımlarıyla gömü yeri bulunan “kayıp” Kemal İsmail için dün resmi bir cenaze töreni düzenlendi. YENİDÜZEN’den Sevgül Uludağ’ın yardımlarıyla Poli’den Şevket Rado’nun Poli’ye giderek Kayıplar Komitesi yetkililerine “kayıp” Kemal İsmail’in gömü yerini göstermesi sonucu yapılan kazılar ardından ondan geride kalanlara ulaşılmış ve DNA testleri sonucu kimlik tespiti yapılmıştı.

Dün “kayıp” Kemal İsmail, Mağusa’da düzenlenen askeri törenle Canbulat Şehitliği’ne defnedildi.

“Kayıp” Kemal İsmail için önce Mağusa’da Lala Mustafa Paşa Camisi’nde cenaze  namazı kılındı, ardından Canbulat Şehitliğinde askeri tören yapıldı.

Törende saygı duruşu ve saygı atışı gerçekleştirildi, ardından tabutun sarılı bulunduğu KKTC Bayrağı şehit Kemal İsmail’in eşi Cemaliye Orçin’e teslim edildi.

“Kayıp” Kemal İsmail’in ailesinin acılarını bir nebze de olsa dindirebilmiş olmaktan ötürü huzurluyuz… Kemal İsmail’in acılı ailesine başsağlığı diler, acılarını paylaşırız… (YENİDÜZEN)

 

Bu haber toplam 1816 defa okunmuştur