1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gelibolu İlkokulu’nda hırsızlık
Gelibolu İlkokulu’nda hırsızlık

Gelibolu İlkokulu’nda hırsızlık

Lefkoşa’da Gelibolu İlkokulu’nda Özden Özhür’ün işletmeciliğini yaptığı okul kantininden 400 TL değerinde çeşitli yemişleri sirkat ederek, okuldaki 4 kamera kayıt cihazını hasara uğrattıkları gerekçesiyle isimlerinin baş harfleri D.P, U.G ve M.R tutuklan

A+A-

 

Ayşe GÜLER

Lefkoşa’da Gelibolu İlkokulu’nda Özden Özhür’ün işletmeciliğini yaptığı okul kantininden 400 TL değerinde çeşitli yemişleri sirkat ederek, okuldaki 4 kamera kayıt cihazını hasara uğrattıkları gerekçesiyle isimlerinin baş harfleri D.P, U.G ve M.R tutuklandı.

Polis, ‘dükkan açma, hırsızlık ve kasti hasar’ meseleleriyle ilgili tutuklanan 3 zanlının da gönüllü ifade verdiğini açıklarken, olası suç ortağı ve kayıp emarelerle ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Aralarında 16 yaşındaki bir gencinde bulunduğu 3 zanlı aleyhinde dün çıkarıldıkları mahkeme kararırınca 3 gün tutukluluk kararı alındı.

Polis memuru Emretosun, mahkemede şahadet verdi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Füsun Cemaller huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, polis memuru İbrahim Emretosun’u mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis memuru Emretosun, yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Emretosun, zanlıların Lefkoşa’da 11 Şubat ile 12 Şubat tarihleri arasında saat 23.00 ile 01.00 saatlerinde Gelibolu İlkokulu’nda Özden Özhür’ün işletmesinde bulunan okul kantininin metal saçtan yapılmış penceresini kasten ve kanunsuz olarak elleri ile kırdıklarını söyledi.

4 zanlının kantin içerisindeki toplam değeri 400 TL olan muhtelif çeşitlerdeki yemişleri sirkat ettiklerini ifade eden Emretosun, okula ait 4 adet kamera kayıt cihazını yerinden sökerek hasara uğrattıklarını kaydetti.
Emretosun, zanlıların önceki gün Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını dile getirdi.

“Zanlılar gönüllü ifade verdi”

Okul müdürünün yurt dışında olması nedeniyle olayla ilgili ifadesinin alınamadığını söyleyen Emretosun, olası suç ortaklarının ve kayıp emarelerin araştırılması gerektiğine değindi.

Emretosun, zanlılardan gönüllü ifade aldıklarını ancak teyit ve tezbinin yapılamadığını belirterek, gerekli çevre şahadetinin yapılması ve tahkikatın salimen yütülebilmesi için zanlıların  3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlı U.G doktor kontrolünden geçirilecek

Mahkemede söz alan zanlılar talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmediklerini söylerken, zanlılardan U.G, kapalı yerde kalamadığını, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmekte olduğunu belirtti.
Olgular ışığında Kıdemli Yargıç Füsun Cemaller ise zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına, zanlı U.G’nin ise doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 3025 defa okunmuştur