1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Fetüs davası' Ağır Ceza'ya sevk edildi
Fetüs davası Ağır Cezaya sevk edildi

'Fetüs davası' Ağır Ceza'ya sevk edildi

Toplumda infial yaratan ‘yasa dışı kürtaj’ olayıyla ilgili 6 sanığın yargılandığı ‘fetüs davası’ Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

A+A-

SANIKLAR ALEYHİNDE İLK DAVANIN CEZASI ÇOK BÜYÜK… Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Banu Soyer, dünkü duruşmada 3’ü doktor 6 sanık aleyhindeki ilk dava olan, ‘Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak için sersemletmek’ davasının ömür boyu hapisliğe kadar cezası gerektiren bir suç olduğuna vurgu yaptı.

CEZAEVİNDE TUTUKLU KALACAKLAR… 6 sanık, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Mehmetali Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilir ve Taner Okburan, 19 Ağustos’a kadar cezaevinde tutuklu kalacak.


Ayşe GÜLER

Kamuoyunda büyük yanı uyandıran, Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ olayıyla ilgili yürütülen ve 6 sanığın yargılandığı dava Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda görüşülecek duruşmalar 19 Ağustos Cuma günü başlayacak, 6 sanık, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Mehmetali Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilir ve Taner Okburan, bu tarihe kadar cezaevinde tutuklu kalacak.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Banu Soyer, dünkü duruşmada 3’ü doktor 6 sanık aleyhine getirilen ‘Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak için sersemletmek’ davasının ömür boyu hapisliğe kadar cezası gerektiren bir suç olduğuna vurgu yaptı.

Serbest kalmaları mümkün değil

Son tanıkları dinlenerek davanın PI (ön tahkikat) duruşmalarının tamamlanmasının ardından, ‘fetüs davası’ ile ilgili 6 sanık, dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Banu Soyer huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, sanıklar ve sanık avukatları da mahkemede hazır bulundu.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Banu Soyer, bir davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilip edilmeyeceği ile ilgili yeterli olgunun olup olmadığına karar verilmesi gerektiğini ifade etti.

Huzurundaki meselede 3’ü doktor 6 sanığın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması için yeterli şahadet, tanık ve bulgunun olduğunu vurgulayan Soyer, sanıklar aleyhine getirilen ilk davanın ömür boyu hapisliğe kadar ceza gerektiren bir suç olduğuna dikkat çekti.

Kıdemli Yargıç Soyer, sanıkların bu nedenle serbest kalmalarının mümkün olmadığını vurguladı.

19 Ağustos’ta Ağır Ceza Mahkemesi huzurundalar…

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen davanın 19 Ağustos Cuma günü görüşülmesine emir veren Soyer, sanıkların bu tarihe kadar Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmalarını emretti.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Son duruşmada neler olmuştu?

Hatırlanacağı üzere geçen haftaki duruşmada Ada Hospital’de çalışan Z.M isimli hemşire ile Ş.Ş isimli temizlik görevlisinin ifadeleri dinlenmiş, davayla ilgili yeni ve ilginç detaylar ortaya çıkmıştı.

28 Kasım 2014’ten beri Ada Hospital’de çalışan Ş.Ş, dava ile ilgili yargılanan Anestezi Uzmanı Dr Rasiha Serdaroğlu’nun eşi UBP Milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun yaklaşık 15 gün önce çalıştığı otelde kendisini ziyarete geldiğini açıklamıştı.

Davanın en önemli tanıkları arasında yer alan ve 8.5 aylık bebeği ameliyathanede gören Z.M isimli hemşire ise 5 ila 15 Ocak tarihleri arasında Türkiye’den bir çiftin hastaneye geldiğini, kadının 8.5 aylık hamile olduğunu söylemişti.

Aynı gün ameliyata girdiklerini belirten hemşire, “Ameliyathanede Fahri beyin elinde çocuk vardı, çocuk hasta değildi. ‘Kafası büyük, eli ayağı küçük’ dediler ama bana göre öyle değildi. Çocuğa bir şey yaptılar, göbekten iğne yaptılar. Ameliyat masasında Fahri bey ile Taner bey vardı… Ayşegül’ün eline verdiler, onu görünce dışarıya çıktım…” şeklinde konuşmuştu.

 

 

Bu haber toplam 3333 defa okunmuştur