1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. DNA ön raporları BEKLENİYOR
DNA ön raporları BEKLENİYOR

DNA ön raporları BEKLENİYOR

Gözler, ‘yasa dışı kürtaj’ davasında soruşturmayı etkileyecek İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporlara çevrildi…

A+A-

Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ soruşturmasında fetüslerin ve 34 haftalık bebeğin ölüm nedenini belirleyecek DNA raporlarına ilişkin ön raporunun birkaç gün içinde adaya gelmesi bekleniyor.

YENİDÜZEN
Toplumda büyük infiale neden olan Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ soruşturmasında fetüslerin ve 34 haftalık bebeğin ölüm nedenini belirleyecek DNA raporlarına ilişkin ön raporunun birkaç gün içinde adaya gelmesi bekleniyor.
Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre; prosedür gereği kısa bir süre içerisinde gelmesi beklenen ön raporların önce Dışişleri Bakanlığı, ardından Başsavcılık, sonrasında da polisin eline ulaşacağı öğrenildi.
2002-2016 tarihleri arasında meydana gelen ‘çocuk düşürmeye teşebbüs’ ve ‘yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetüslerin ameliyat ile gebeliğin sonlandırılması’ soruşturmasıyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen ve aylardır gelmesi beklenen rapordan çıkacak sonuç, suçun niteliğini ‘de adam öldürme’ olarak değişebilecek.

Başsavcılık istinaf dosyalamıştı!
Öte yandan hatırlanacağı üzere Başsavcılık teminatla serbest kalan 4’ü doktor 6 zanlı hakkında önceki gün istinaf dosyalamıştı.
Tahkikatı 45 günde tamamlanan ve Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilen ve Taner Okburan’ın Girne Kaza Mahkemesi tarafından ağır teminat koşulu ile serbest kalmasına itiraz eden Başsavcılığın başvurusu Yüksek Mahkeme’de görüşülecek.
6 zanlının da tutukluluğunun devamı için yapılan başvuru dosyasının önümüzdeki hafta içerisinde görüşülmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 1765 defa okunmuştur