1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Acı, öfke, isyan…
 Acı, öfke, isyan…

Acı, öfke, isyan…

‘3 ölümlü’ trafik kazasıyla ilgili tır şoförü Safa Güngör dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Ailelerin ve öğrencilerin akın ettiği mahkemede, Güngör’e tepkiler yağdı…

A+A-
  • Yargıya taşınan olayla ilgili ek tutukluluk süresi dolan tır şoförü Safa Güngör, dün yeniden mahkemeye çıkarılarak 3 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
  •  Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve arkadaşları da duruşma öncesi Mahkemeye akın etti. Çok geniş güvenlik önlemleri alınan Mahkeme avlusunda gergin dakikalar yaşandı, Güngör linç edilmek istendi.
  •  Duruşmayı izlemeye gelenler arasında Sude Demirkıran ve İlayda Yeliz Öztürk’ün gözü yaşlı anneleri de vardı. İlayda’nın annesinin feryatları yürekleri dağladı: “Benim kızım melekti… Kızım toprak altında… O, 3-5 yıl ceza alıp çıkacak, çıkmasını istemiyorum…”


Didem MENTEŞ

Ülkeyi yasa boğan, hem öğrencileri hem de sendikaları sokaklara döken 2’si öğrenci 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası ardından öfke dinmek bilmiyor. Yargıya taşınan olayla ilgili ek tutukluluk süresi dolan tır şoförü Safa Güngör, teminat maksatlı dün yeniden mahkemeye çıkarılarak 3 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilirken, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve arkadaşları da duruşma öncesi Mahkemeye akın etti. Çok geniş güvenlik önlemleri alınan Mahkeme avlusunda gergin dakikalar yaşandı, zanlı Güngör’e tepkiler yağdı. Duruşmayı izlemeye gelen İlayda Yeliz Öztürk’ün annesi feryat etti: “Benim kızım melekti… Kızım toprak altında… O, 3-5 yıl ceza alıp çıkacak, çıkmasını istemiyorum…”

İlayda ve Sude’nin annesi duruşmaya geldi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde sabahın erken saatlerinde kazanın teminat duruşması yapıldı. Duruşma öncesinde İlayda Yeliz Öztürk annesi ve Sude Demirkıran’ın annesi mahkemeye geldi. Dava salonu önünde zanlının gelmesini bekleyen iki annenin gözyaşları dinmek bilmedi. Kızlarının fotoğraflarına bakarak, isyan eden her iki anne, yaşananlara isyan etti. Birbirlerinin elini sımsıkı tutan anneler, birbirlerine destek olmaya çalıştı. Bu arada Mahkeme avlusu da öğrencilerle dolup taşarken, 50’yi aşkın öğrenci dava duruşmasını dışarıda takip etti.

Mahkemede gözyaşları dinmedi

Polis mahkeme çevresinde çok geniş güvenlik önlemleri aldı, zanlı Güngör’ü mahkemeye koşar adımlarla ve yön şaşırtmacası yaparak getirdi.
Mahkeme salonuna getirilen zanlı Safa Güngör’e, ölenlerin yakınları isyan etti, hakaretler savurdu.
Duruşmayı izlemek üzere aile yakınları ve çok sayıda polis mahkeme salonunu doldurdu. Evlatlarını yitiren iki anne de duruşmayı izledi, kazanın ayrıntıları aktarılırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Acı, öfke ve isyan…

Duruşma sonrası polis ekipleri zanlı Safa Güngör’ü mahkeme salonundan çıkarmak için dakikalarca hesap yaptı. Onlarca insanın doldurduğu mahkeme avlusunda öfke biran olsun dinmedi. Zanlı Güngör’ün salondan çıkarılması beklenirken, öfke daha da büyüdü, gençler adeta isyan etti, sinirler gerildi. Sude Demirkıran’ın annesi mahkeme sonrası kızının fotoğrafına sarılarak, gözyaşlarına boğuldu. İlayda Öztürk’ün arkadaşları da birbirine sarılarak, gözyaşları döktü.

Bir annenin feryadı: “Benim çocuğum melek gibiydi”

İlayda Öztürk’ün annesi ise zanlının 3 ay cezaevine gönderilmesine isyan etti, haykırdı:
“Benim kızım toprak altında… Kızım orda yatırken, o, hapishanede beslenecek. Ben böyle bir yasa istemiyorum. 3-5 yıl ceza alıp çıkacak, çıkmasını istemiyorum. Yasanın değişmesini istiyorum. O kazada başka bir şey var. Bu tır başka bir tırı geçmeye çalışırken, minibüse çarptı. Neden bunları söylemiyorlar, neden gizliyorlar. Benim kızım evimde yok, bana ‘anne’ diyen biri yok. Benim çocuğum melek gibiydi, mahvettiler… ”

Kaçış, haykırış…

Bu arada dışarıda gergin kalabalık beklerken, zanlı Güngör’ün arka kapından çıkarılması kararlaştırıldı. Aile yakınlarının dikkati başka bir yere çekilmeye çalışılırken, polis ekipleri zanlıya ‘çelik yelek’ giydirerek koşar vaziyette salondan çıkarttı.
Zanlı Güngör, yoğun güvenlik içerisinde polis aracına götürülmeye çalışılırken, çok sayıda öğrenci polisin arkasından koştu. Kimi öğrenci polis arabasına yetişerek tekmelerken kimi öğrencide hengame içerisinde yerlere düşerek, savruldu. Mahkeme avlusunda bulunanlar hem acıya hem öfkeye hem de gözyaşlarına tanık oldu. 

----------------------------

Tır şoförü 3 aylığına cezaevine gönderildi


Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Ayşe Kaymak ve zanlı avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı Kaymak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Mehmet Özatılgan’ı mahkemede tanık olarak dinletti. Müfettiş Muavini Atılgan, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktararak, zanlı Safa Güngör’ün ölümle neticelenen trafik kazasıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

“Dikkatsizce”

Özatılgan, 29 Kasım tarihinde saat 07.05 raddelerinde Lefkoşa-Değirmenlik dağ yolunun 8-9’uncu kilometrelerine geldiğinde, Tüfekçi Ltd’e ait şantiye yakınlarında zanlı yönetimindeki NJ 338 plakalı birleştirilmiş tırın yokuş yukarıya çıktığı sırada dikkatsizce yolun solunu muhafaza etmeden sağa geçtiğini kaydetti.

Güngör yönetimindeki aracın bu sırada Karaağaç’ta sakin Denktaş Mutluel yönetimindeki THP 570 plakalı okul otobüsünün sağ ön kısmını çarptığını belirten Özatılgan, her iki aracın da yüz yüze çarpıştığını dile getirdi.

“26 metre sürüklendi”

Özatılgan, zanlının yönetimindeki tırın otobüsü önüne alarak 26 metre sürüklediğini, yolun solundaki 6’sı yatay 38’i dikey bariyerlere çarparak, toprak alan içerisinde araçların önü doğuya bakacak şekilde durabildiklerini aktardı. Kaza sonucunda okul otobüsü şoförü 57 yaşındaki Denktaş Mutluel ve otobüste yolcu olarak bulunan 12 yaşındaki Sude Demirkıran ile 17 yaşındaki İlayda Yeliz Öztürk’ün olay yerinde can verdiğini aktaran Özatılgan, Doğukan Hüryaşar, Ferah Mutluel, Havva Kaymakamtorunları, Abdullah Korkmaz, Sude Demiray, Senem Töre ve Kamil Meşeli’nin de yaralandığını ifade etti.

Hayati tehlikeleri sürüyor

Mehmet Özatılgan, kaza sonucunda yaralanan Doğukan Hüryaşar ve Havva Kaymakamtorunları’nın, yoğun bakımdaki tedavilerinin sürdüğünü ve hayati tehlikelerinin devam ettiğini vurguladı.
Ferah Mutluel ve Abdullah Korkmaz’ın genel cerrahi bölümünde, Sude Demiray’ın beyin cerrahisi bölümünde ve Kamil Meşeli’nin ise ortopedi bölümünde halen tedavilerinin sürdüğünü aktaran Öztatılgan, Senem Töre’nin de taburcu olduğunu ifade etti.

“Suçunu kabul etti”

Müfettiş Muavini, zanlı Safa Güngör ile ilgili tahkikatın tamamlandığını, zanlının Türkiye vatandaşı olup, KKTC’deki çalışma izninin bittiğini ve KKTC’de yasal bir statüde bulunmadığını belirtti.
Zanlının olayla ilgili gönüllü ifade vererek, suçunu kabul ettiği aktaran Özatılgan, kaza sonucu kamuoyunda büyük infial olduğunu bizzat gözlemlediğini vurguladı.
Özatılgan, zanlıyla ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirtilerek, zanlının davalarında hazır bulununcaya kadar 3 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Yargıç: “Toplumda infiale neden oldu”

Savcı Ayşe Kaymak da zanlının ağır cezada yargılanması gereken ciddi bir ithamla karşı karşıya olduğuna vurgu yaparak, zanlının davalarında hazır bulununcaya kadar 3 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Bunun üzerine Yargıç Tacan Reynar, huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, söz konusu meselenin vahim bir suç olup, toplumda infiale neden olduğuna vurgu yaptı. Reynar, zanlı Safa Güngör’ün davalarında hazır bulununcaya kadar 3 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

 

Bu haber toplam 2877 defa okunmuştur