1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Derviş Zaim’in filmi “Rüya” gösterildi
Derviş Zaim’in filmi “Rüya” gösterildi

Derviş Zaim’in filmi “Rüya” gösterildi

Kıbrıslı yönetmen Derviş Zaim’in “Rüya” filminin gala gösterimi dün akşam Kaymaklı Lemar Cineplex’te yapıldı.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Kıbrıslı yönetmen Derviş Zaim’in “Rüya” filminin gala gösterimi dün akşam Kaymaklı Lemar Cineplex’te yapıldı. Yapımcılığını Yeşil Film’in üstlendiği filmde Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşat Bozyiğit, Gizem Akman, Mehmet Ali Nuroğlu gibi başarılı oyuncular rol alıyor.

Zaim: “Kıbrıs’ta olmaktan çok mutluyum”

Film ile ilgili kısa bir açıklama yapan yazar ve yönetmen Derviş Zaim, Kıbrıs’ta olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Kıbrıs seyircisine ilgisinden dolayı teşekkür eden Kıbrıslı yönetmen Lefkoşa ve Mağusa’da gösterilecek filme herkesi beklediklerini dile getirdi.

Filmin konusu

Sine günümüzdeki mimarlık pratiğinin aldığı biçimden hoşlanmayan genç bir kadın mimardır. Yedi uyuyanlar menkıbesinden hareket ederek mağara biçiminde bir farklı bir cami modeli tasarlamıştır. Ancak inşaat bir sürü problem nedeni ile yarım kalır. Stres nedeni ile Sinede uyku hastalığı başgösterir. Sine sonunda bir uyku hastalıkları merkezinde tedavi olmayı kabul eder, merkezde iken bir düş görür: Düşünde yedi uyuyanlar mitinin içindedir ve olaylara şahit olmaktadır. Rüyadan uyanır, ancak fiziksel ve ruhsal olarak değişmiştir. Etrafındaki kimse ondaki bu değişikliği farketmez. Sine uyku hastalıkları kliniğine her gidişinde fiziki ve ruhi olarak değişir; her değişimde ise etrafındaki engellere ve kendi meselelerine daha evvel yaptıklarından farklı biçimde yanıt vermeye başlar.

Bu haber toplam 3387 defa okunmuştur