1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Tiyatro Festivali’nde TOMA protestosu
Tiyatro Festivali’nde TOMA protestosu

Tiyatro Festivali’nde TOMA protestosu

“TOMA yerine tiyatro binası”

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından düzenlenen 11. Kıbrıs Tiyatro Festivali dün akşam  Sadri Alışık Tiyatrosu’nun “Küçük Adam Ne Oldu Sana” oyunu ile devam etti. Festival Komitesi Başkanı Yaşar Ersoy oyun öncesi yaptığı konuşmada ülkeye getirilmesi planlanan TOMA’nın, bu toplumun yapısına uymadığını belirterek protesto etti.  Ersoy,  ihale edilen tomanın geri dönülemeyecek aşamada olduğunu söyleyen yetkililere de ozaman “TOMA’yı satalım yarım kalan tiyatro binamızı yapalım” çağrısında bulundu. Bu çağrı, salonu tıklım tıklım dolduran seyirci tarafından desteklenerek daikikalaraca ayakta alkışlandı. Bazı seyiricler ise salonda slogan atarak TOMA’yı protesto etti.

Oyun daikikalarca ayakta alkışlandı

Hans Fallada’nın yazdığı, Barış Erdenk’in yönettiği, dünyanın her yerinde geçerli olan insanlık temasını ve insanlık mücadelesinin şarkılar ve danslar eşliğinde trajikomik bir biçimde anlatıldığı iki perdelik oyun seyirciler tarafından beğenilirken sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Küçük İnsanların ancak kendi gerçeklerine sahip çıkarak ve onları büyüterek değişmezleri değişir kılmasının mümkün olduğunu vurgulayan oyun başarıyla sahnelenirken oyun sonrası festival komitesi Başanı Yaşar Ersoy, sanatçıları tebrik ederek festival plaketini vermek üzere, festival konuğu olarak ülkemizde bulunan Uluslararası Eleştirmenler Birliği Türkiye Başkanı Üstün Akmen’i sahneye davet etti. Üstün Akmen yaptığı konuşmada oyun öncesi Yaşar Ersoy’un yaptığı konuşmadan çok etkilendiğini belirterek aynı konuşmanın yapılması için Ersoy’u Türkiye’ye davet etti. Tiyatro sanatının önemine de değinen Akmen, konuk ekibi tebrik ederek festival plaketini Songül Öden’e taktim etti.
Festivalin Platin Sponsorları K-Pet,Telsim ve Limasol Türk Kooperatif Bankası, Konaklama Sponsoru Golden Tulip Otel, Salon Sponsoru YDÜ, Gümüş Sponsorlar Türkiye İş Bankası, Eziç, Özok ve  Lefkoşa Belediye Çalışanları Koop. Bank Ltd ile katkıda bulunan Asok Ltd ve Türk Bankası işbirliği ile devam eden 11. Kıbrıs Tiyatro festivali Salı günü Toplu Hikayeler oyunu ile devam edecek.

Bu haber toplam 1836 defa okunmuştur