1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 'Ne böyle sınır olsun, ne böyle düşmanlıklar'
Ne böyle sınır olsun, ne böyle düşmanlıklar

'Ne böyle sınır olsun, ne böyle düşmanlıklar'

Livaneli: “Kıbrıs’a barış gelsin derken kendi ülkemizdeki barışı da özler hale geldik, çok yorulduk ama hiçbir zaman direncimizi, geleceğe olan inancımızı, umudumuzu yitirmiyoruz ve güneş toplamaya devam ediyoruz”

A+A-

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen iki toplumlu büyük konser, Kıbrıs’ın iki yakasını birleştirdi.

Türkiye’den Zülfü Livaneli, Yunanistan’dan Maria Faranduri’nin Lefkoşa ara bölgede verdiği konsere binlerce Kıbrıslı akın etti. Konserde barış şarkıları hep bir ağızdan söylendi, Kıbrıs tek yürek oldu.


Levent ÖZDAĞ

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen iki toplumlu “Büyük Konser” dün akşam 20.00’de Lefkoşa’da ara bölgede gerçekleşti. Türkiye’den Zülfü Livaneli, Yunanistan’dan Maria Faranduri’nin sahne aldığı gecede Kıbrıs’tan Umut Albayrak ile Kouils Theodorou de sahne aldı.

“Barış ve Yeniden Birleşme” ana sloganıyla gerçekleşen konserde yüzlerce yurtsever “barış” için toplandı. Geceye, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ömer Kalyoncu’nun yanı sıra AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, birçok milletvekili ve binlerce Kıbrıslı yurtsever katıldı. Gecede Kıbrıslı Türk tiyatrocu Yaşar Ersoy ile Kıbrıslı Rum tiyatrocu Popi Avrama “Barış Şiirleri” okudu.

Kıbrıs’ın güneyinden PEO, Kıbrıs’ın Kuzey’inden DEV-İŞ, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, BES, KOOP-SEN’in organize ettiği, iki toplumlu Birleşik Barış İnsiyatifi’nin destek verdiği konsere ilgi büyük oldu.

Livaneli: “Barış’ı özler hale geldik”

Zülfü Livaneli konser öncesi yaptığı kısa konuşmada Türkiye’de yaşanan terör ortamının bir an önce sona ermesini ve gençlerin artık ölmemesini diledi. “Kıbrıs’a barış gelsin derken kendi ülkemizdeki Barış’ı da özler hale geldik, çok yorulduk ama hiçbir zaman direncimizi geleceğe olan inancımızı ve umudumuzu yitirmiyoruz ve güneş toplamaya devam ediyoruz” şeklinde konuşan Livaneli, teröre neden olanları eleştirdi, tüm Dünya’ya barış ortamının gelmesi dileğinde bulundu.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 2949 defa okunmuştur