1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “İnsan Hakları Günü” yarışması sonuçları açıklandı
“İnsan Hakları Günü” yarışması sonuçları açıklandı

“İnsan Hakları Günü” yarışması sonuçları açıklandı

Hollanda’nın Kıbrıs Büyükelçisi Brechje Schwachöfer tarafından verilen Birincilik Ödülü’ne Ayşe Gökyiğit layık görülürken, İkincilik Ödülü de Ebru Derviş’in oldu.

A+A-

 

Hollanda Elçiliği tarafından, Kıbrıs’taki Avrupa Parlamento Ofisi, Kıbrıs Avrupa Komisyonu Temsilciliği, Norveç ve Amerika Birleşik Devletleri Elçiliği ile işbirliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenen “Human Rights Day – İnsan Hakları Günü” resim ve fotoğraf yarışması sergi ve Ödül töreni, 27 Ocak 2016 Çarşamba günü, Güney Lefkoşa’daki CVAR ( Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi) – Severis Vakfı’nda yapıldı.

İki toplum sanatçılarına açık olan yarışma, 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere, resim ve fotoğraf kategorisinde düzenlendi. 18 yaş üstü kategorisi fotoğraf yarışmasında verilen 2 Ödülü de geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da  FODER Üyeleri kazandı.  Hollanda’nın Kıbrıs Büyükelçisi Brechje Schwachöfer tarafından verilen Birincilik Ödülü’ne  Ayşe Gökyiğit layık görülürken, İkincilik Ödülü de Ebru Derviş’in oldu.

FODER Üyelerinin ve diğer katılımcıların hazır bulunduğu sergi açılışında, konuşmalar ve ödül töreni ardından, müzik dinletisi de yapıldı. Yarışmaya katılan tüm eserlerin sergilendiği açılış büyük beğeni topladı. Resim, poster ve fotoğraf olarak sunulan eserler görsel zenginlik yanında, insan hakları konusunda da anlamlı mesajlar vererek, farkındalık oluşturdu.

Bu haber toplam 1710 defa okunmuştur