1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Yol Kullanım Yasası Mart veya Nisan’da"
Yol Kullanım Yasası Mart veya Nisan’da

"Yol Kullanım Yasası Mart veya Nisan’da"

Denktaş, “Yakıttaki kayıtsızlığı ortadan kaldıracağız. Yeni seyrüsefer sistemi yakıt fiyatlarına ekstra bir pahalılık da getirmeyecek.

A+A-

 

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  ‘Yol Kullanım ve Emisyon Hizmetleri Ücretleri Yasa Tasarısı’nın Hukuk ve Mevzuat Dairesi’ne gönderildiğini,  gelecek yıl Mart veya Nisan ayı gibi yürürlüğe gireceğine işaret etti. Denktaş, söz konusu sistemi Türkiye’nin yürürlüğe koyduğunu hatırlattı.

Denktaş, “Yakıttaki kayıtsızlığı ortadan kaldıracağız. Yeni seyrüsefer sistemi yakıt fiyatlarına ekstra bir pahalılık da getirmeyecek. Kayıp ve kaçaklardan elde edeceğimiz gelir bize yetecek” dedi.

“YASADA İYİLEŞTİRMELER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Göç yasası olarak nitelendirilen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası ile ilgili Denktaş, boş yere kamu içerisinde bir ayrım yapıldığını, ayrıca yasanın kamuya olan talebi azaltmadığını belirterek yasa da bir takım iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Denktaş konu ile ilgili şunları söyledi:
“Göç yasasıyla ilgili tutumum başından beri belli. Boşu boşuna Kamu içerisinde bir ayrım yaratılmıştır. Bu kamuya olan talebi azaltmamıştır aksine üzerimize bir baskı olarak geri dönmüştür. Göç yasasında adım adım bir takım iyileştirmeler için çalışıyoruz. Bunu bir anda ortadan kaldırmamız mümkün değil. Barem tablosunun eşitlenmesi lazım.

Mevcut bütçe sistemini bozmadan zamanla başarmaya çalışacağız. Özel sektör ile ilgili Çalışma Bakanlığımızın çok güzel bir hazırlığı var. Bakanımız bunu günü geldiğinde açıklayacaktır.”

“MAAŞ ÖDEMELERİNDE SORUN YOK”

Maaş ödemeleri ile ilgili bir sıkıntının söz konusu olmadığının da altını çizen Başbakan Yardımcısı, gelirin yükseldiğini, piyasaya geriye dönük tüm borçlarında ödendiğini söyledi.

Denktaş, “Maaş ödenmemesi gibi bir konu kalmadı artık. Son derece güzel bir durumdayız. Bugün için cari gelirlerimiz cari giderlerimizin yüzde 107’sini karşılıyor. İstimlâk bedellerini ödemeye başladık. Piyasaya geriye dönük bütün borçlarımızı kapattık. Gelirimiz yükseldi çünkü piyasaya para aktardık. Gayet iyi gidiyoruz” dedi.

Hükümetin, Türkiye ile ilişkilerinin oldukça iyi olduğunu, herhangi bir baskının söz konusu olmadığını kaydeden Denktaş, ,hükümetin de iki parti tek hükümet anlayışıyla uyumlu bir şekilde çalıştığını vurguladı.

(tak)

Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur