1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yakayı ele verdi
Yakayı ele verdi

Yakayı ele verdi

İskele’den Lefkoşa’ya hırsızlık yapmak için gelen R.Y, kameralara yakalandı; polis tutuklayınca beş ayrı iş yeri ve eve girip hırsızlık yaptığını itiraf etti

A+A-

İskele’den Lefkoşa’ya hırsızlık yapmak için gelen R.Y, kameralara yakalandı; polis tutuklayınca beş ayrı iş yeri ve eve girip hırsızlık yaptığını itiraf etti

İskeleli R.Y, Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde Lefkoşa’da Gaziantep Bozbey Kebap Lahmacun işyerine gece yarısı camı kırarak girip, içerideki 60 TL için başını yaktı.
60 TL madeni parayı kutu ile birlikte alarak ortalıktan kaybolan Yılmaz, uzun süre geçmeden polis tarafından kamera kayıtlarıyla tespit edilip tutuklandı.
Polisin başlatmış olduğu soruşturma sırasında Lefkoşa’da beş ayrı işyeri ve eve girerek hırsızlık yaptığını itiraf eden zanlı R.Y, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Bir tane uydu alıcısı ile 60 TL madeni parayı çaldı
Dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe’yi mahkemeye tanık olarak dinletti.
Meselenin tahkikat memurluğunu yapan polis memuru Mahir Türe, olayla ilgili bulguları aktardı.
Türe, zanlı Remiz Yılmaz’ın, Lefkoşa’da meydana gelen “Ev açma sirkat” , “Kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu mahkemeye aktardı.
Zanlı İ.Y’nin Lefkoşa Surlariçi’nde faaliyet gösteren, Gaziantep Bozbey Kebap Lahmacun isimli restoranın, doğu cephesine bakan camı kırarak, içeriye girdiğini söyleyen Türe, zanlının içeride bulunan kutu içerisindeki 60 TL madeni para ve bir adet uydu alıcısını sirkat ettiğini iddia etti.
Zanlının önceki gün kamera kayıtlarında tespit edilerek İskele’deki ikametgahından mahkeme emri gereği tutuklanarak Lefkoşa’ya getirildiğini ifade eden Türe, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettğini de söyledi.
Zanlının vermiş olduğu itiraflarında, Lefkoşa’da beş ayrı iş yeri ve eve de girdiğinin tespit edildiğini aktaran Türe, zanlının itiraf ederek girmiş olduğu ev ve iş yerlerinin iki sahibine ulaşıldığını, diğer üçüne ise ulaşılmadığını söyledi.

Tutukluluk talebinde bulunuldu
Halen daha alınması gereken ifadeler ve ulaşılması gereken üç kişinin olduğunu aktaran Türe, zanlının soruşturmanın selameti açısından iki gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadetin ardından Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlı R.Y’a da söz hakkı verdi, söz alan Yılmaz, “Konuşmak istemiyorum” diye cevap verdi.
Polisin talebini değerlendiren Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlı R.Y’nin iki gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmasını emir verdi.

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur