1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Mali Polis raporunu BİTİRMEDİ"
 ‘Mali Polis raporunu BİTİRMEDİ

‘Mali Polis raporunu BİTİRMEDİ"

Lefkoşa Türk Belediyesi, Belediye Meclis toplantısında LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Sayıştay’ın LTB raporları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. (LTB) Meclis Üyesi Murat Kanatlı, toplantıya ilişkin önemli notları paylaştı

A+A-

YENiDÜZEN

Lefkoşa Türk Belediyesi, Belediye Meclisi önceki gece toplandı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Sayıştaylığın yayınladığı LTB raporlarının süreçleri hakkında Belediye Meclisi’ne bilgi verdi.

Toplantının önemli noktalarını LTB Meclis üyesi Murat Kanatlı, sosyal paylaşım sitesinde paylaştı,  “Sayıştay raporu konusunda başkan meclisi bilgilendirdi, konunun özeti sayıştay raporu ile ilgili az gittik, uz gittik bir arpa boyu yol gidilmedi. Mali Polis raporunu bitirmedi! Başsavcılık hiçbir dava dosyası hazırlamadı!” ifadelerinde bulundu.
Kanatlı, “Lefkoşa'daki yolsuzluk ve usulsüzlük üzerine başsavcı açık olarak Lefkoşalılara bir bardak soğuk su için diyor, bu yolsuzluk ve usulsüzlüklerden doğan hem mali zararı, hem da bunun faizlerini Lefkoşalılar ödeyecek” uyarısında bulundu.

İşte Kanatlı’nın, Belediye Meclis toplantısında aktardıkları;
“Dün (önceki gün) denetleme görevi ile Lefkoşa Belediye Meclisi toplantısı gerçekleşti... Sayıştay raporu konusunda başkan meclisi bilgilendirdi, konunun özeti Sayıştay raporu ile ilgili az gittik, uz gittik bir arpa boyu yol gidilmedi. Mali Polis raporunu BİTİRMEDİ! Başsavcılık hiçbir dava dosyası HAZIRLAMADI! Sayıştay iddia makamı olarak belediye içindeki disiplin soruşturmalarında gelip raporunu SUNMADI, bunun disiplin süreçlerine olumsuz yansımaları oldu! Savcılık henüz dava açmadığı için başkanın görüştüğü bazı avukatların bu aşamadı belediyenin de dava açmasının boşa olduğu söylendi yani belediye de kimseye yolsuzluk ve usulsüzlük konusunda dava AÇMADI! Lefkoşa'daki yolsuzluk ve usulsüzlük üzerine başsavcı açık olarak Lefkoşalılara bir bardak soğuk su için diyor, bu yolsuzluk ve usulsüzlüklerden doğan hem mali zararı, hem da bunun faizlerini Lefkoşalılar ödeyecek.  Ayrıca bir esnaf çalışanının sigorta ihtiyat sandığı yatırımını yapmazsa para cezası ve hapislik olan bir suç işlemiş olurken, Lefkoşa Belediyesi’nde yıllarca yatırım yapılmamasına işlem yapmayan Sigorta, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, müdürleri, bakanlar ve bu ödemelerden sorumlu olan ita amiri belediye başkanları, Lefkoşa'yı yüz milyonlarca lira zarara soktu.  Ama onlarla da ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını akşam öğrendik...

Ama umutsuz değiliz temiz bir Lefkoşa’yı talep etmeye devam edeceğiz, temizlik yalnız çöp konusunda değil, yolsuzluk ve usulsüzlüklerden de temizlenmiş Lefkoşa hayalini kurmaya devam edeceğiz ve bizce hala bir yol bulunabilir...”

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur