1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kadının odasına temizliğe girdiğimde bebek falan görmedim”
“Kadının odasına temizliğe girdiğimde bebek falan görmedim”

“Kadının odasına temizliğe girdiğimde bebek falan görmedim”

Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ davasıyla ilgili bu kez de Ada Hospital’de çalışan hemşireler ve hastane personeli yaşadıklarını anlattı. Hastanenin eski temizlikçisi F.İ, vurguladı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ davasıyla ilgili bu kez de Ada Hospital’de çalışan hemşireler ve hastane personeli yaşadıklarını anlattı, gerçekler gün yüzüne çıkmaya devam etti.

Hastanenin eski temizlikçi F.İ’nin söyledikleri dikkat çekti: “Bir gün karnı burnunda bir bayan geldi, sezaryen var dediler. Ameliyatla aldılar ondan sonra bebek falan görmedim. Ben odalarına temizliğe girdiğimde bebek falan görmedim. 3 gün kaldılar ve gittiler. Ameliyata Fahri Bey, Ayşegül Hanım ve Taner Bey’in girdiğini gördüm”

Hastanenin eski aşçısı H.K ise önemli bir detaylaraa değindi: “Büyük hamileliği olan kadına şahit oldum. 6,5-7 aylık sonlandırma geldi. Hepimiz huzursuz olduk. Hamile kadın yanında eşiyle geldi, 2-3 gün kaldılar. Fahri Karagözlü ve Ayşegül İşbilen ilgilendi. Bebek büyüktü dediler. Ben Ayşegül İşbilen’e, ‘yarın sizde anne olacaksınız yapmayın’ dedim. Ayşegül de bana, ‘karışma onların hayatını kurtarıyoruz’ dedi. Bir gün de Mehmet Ali Bey, Fahri Bey’e, ‘Ağbi hastanenin buna ihtiyacı yok, çok güzel işimiz var yapmayalım’ dediğini, Fahri Bey’in de, ‘karışma’ dediğini duydum”

Taraflar hazır bulundu
Sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan, Fahri Karagözlü ve Rasiha Serdaroğlu dün yeniden Girne Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Başkan Fatma Şenol, üye yargıç Murat Soytaç ve üye Yargıç Seran Bensen huzurundaki davada, Başsavcılık adına İddia Makamı’nda Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, sanıklar ve sanıkların avukatları mahkemede hazır bulundu. Sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Tunçbilek’i Avukat Mustafa Şener, sanık Taner Okburan ile Ayşegül İşbilen’i Avukat Emre Kadri, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Ömer Başay temsil etti.

--------------------

Hemşire M.S: “Ameliyatlara Fahri Bey, Taner Bey, Rasiha Hanım ve Ayşegül girerdi”
Savcı Erdinç Akyener, sekizinci tanık olarak Ada Hospital’de stajyer hemşire M.S’yi dinletti. Tanık M.S, ilk önce Savcının daha sonra da 6 avukatın sorularını yanıtladı.

Tanık M.S, önce şunları aktardı: “Ada Hospital’de stajyer hemşire olarak çalışıyordum. Stajyer olduğum için poliklinik işlerini yapıyordum. Verda Hanım ile çalışıyordum. Ben saat 6- 7 gibi hastaneye geliyordum, nöbete kalıyordum. Sonlandırmalarla kürtaj yapıldığını duydum. Hemşire nöbet defterine hastalarla ilgili bilgileri ikinci gün ben yazıyordum. Ameliyata Fahri Bey, Rasiha Hanım, Taner Bey ve Ayşegül Hanım girerdi. Hastaları Ayşegül Hanım hazırlardı. O.A tüp bebek ameliyatlarına girerdi. Fahri Bey O.A’ya güvenmezdi. Aralık sonu Ocak ayı başı büyük gebelik geldi. Hemşire nöbetlerine ameliyatlar bazen yazılır bazen yazılmazdı. Ben ameliyatlarda hazırlık aşamasıan girdim” . Tanık M.S ardından avukatların sorularını yanıtladı. Avukat Mustafa Şener’in sorusu üzerine, tanık M.S, Verda Tunçbilek’in tüp bebek hastalarını sezaryen doğum yaptırdığını belirtti. Avukat Kadri’nin sorusu üzerine ise Ayşegül’ün nöbet defterine yazılan kayıtları Fahri Karagözlü’de aldığını tahmin ettiğini dile getirdi. 

--------------------

Aşçı H.K: “Büyük hamileliği olan kadına şahit oldum”

Ada Hospital’de aşçı olarak çalışan H.K isimli kadın mahkemede 9’uncu tanık olarak dinlendi. Tanık H.K, ilk olarak savcının sorularını yanıtlayarak, şahadetini verdi.

Tanık H.K. şunları aktardı: “1 yıl kadar Ada Hospital’de aşçı olarak çalıştım. Büyük hamileliği olan kadına şahit oldum. 6,5-7 aylık sonlandırma geldi. Hepimiz huzursuz olduk. Hamile kadın yanında eşiyle geldi, 2-3 gün kaldılar. Fahri Karagözlü ve Ayşegül İşbilen ilgilendi. Bebek büyüktü dediler. Hiçbir şey yok sonlandırma oldu, bebek gayet sağlıklıydı. Ben Ayşegül İşbilen’e, ‘yarın sizde anne olacaksınız yapmayın’ dedim. Ayşegül de bana, ‘karışma onların hayatını kurtarıyoruz’ dedi. Hepimiz ağladık. Şaduman Hanım Fahri Bey’e beddua etti.  Sonra bir toplantı yapıldı. ‘Burada olanlar burada kalacak, kimse dışarıda bir şey konuşmayacak, bela okumayacak’ denildi. Bir gün Mehmet Ali Bey, Fahri Bey’e, ‘Ağbi hastanenin buna ihtiyacı yok, çok güzel işimiz var yapmayalım’ dediğini, Fahri Bey’in de, ‘karışma’ dediğini duydum. En son gelen büyük hamileliği gördüm. Kadın sarışın uzun boyluydu. Fahri Bey’in ekibinde Ayşegül Hanım’ bilirim, Rasiha Hanım ve Taner Bey gelirdi. Ben bir defa asker eşiyle çay içtim, yemek servisi yaptığım için tanıdıydım”

Tanık H.K, daha sonra avukatların sorularını yanıtladı. Avukat Emre Kadri, tanığın, hastanede gördüğü kadının fotoğrafına mahkemede bakarak tanıdığını ancak 11 yıl önce çekilmiş kimlik kartındaki bu fotoğraftaki simanın değişip değişmeyeceğini sordu. Tanık H.K de değişebileceğini söyledi. Tanık H.K, başka anestezistlerin de geldiğini ancak kürtajlara Rasiha Serdaroğlu’nun girdiğini öne sürdü.

--------------------

Temizlik görevlisi F.İ: “Etrafı kan içerisinde görünce fenalaştım, bebek yoktu”

İddia Makamı’nın 10’uncu tanığı olarak hastanenin temizlik görevlisi F.İ., konuştu, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. F.İ, şunları söyledi: “Ada Hospital’de temizlik görevlisiydim. Ameliyathane ve kat temizliği yapıyordum. Bir gün karnı burnunda bir bayan geldi, sezaryen var dediler. Ameliyathane temizliği bendeydi. Sezaryen oldu sonra kat temizliği bende olduğu için ameliyathaneyi temizlemeye girdim. Etrafı kan içerisinde görünce ben fena oldum ve diğer arkadaş yerime gelip temizlik yaptı. Ameliyata Fahri Bey, Ayşegül Hanım ve Taner Bey’in girdiğini gördüm. Bir defasında anne ve baba olduğunu sandığım kişileri odalarında gördüm. Türkiye’den geldikleri çok belliydi” dedi.

“Fahri Bey’in sezaryene alacağını duydum”
Tanık F.İ daha sonra avukatların sorularını yanıtladı. Tanık F.İ, hastanedeki diğer görevli kadının, büyük bebeğin alınması nedeniyle çok beddua ettiğini duyduğunu aktardı. Bir seferinde Fahri Karagözlü’nün, hastalara izaz ikramda bulunması için kendisine seslendiğini anlatan F.İ, hastaların istemediğini, Fahri Karagözlü’nün sezaryenle alacağı dediğini duyduğunu aktardı. Kadının ameliyata alındıktan 3 gün sonra hastaneden ayrıldığını, hastanede yatırken odasına temizliğe girdiği zaman bebek falan görmediğini vurguladı. Avukat Emre Kadri, “Bunları Fahri Karagözlü’dür yapan değil” diye sorması üzerine, tanık F.İ, “yani” diye yanıt verdi.

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur