1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Havalandırma boşluğuna girip kaçtılar!
Havalandırma boşluğuna girip kaçtılar!

Havalandırma boşluğuna girip kaçtılar!

Lefkoşa Polis müdürlüğü hücrelerinde tutulan 4 kişinin bu sabah firar ettiği öğrenildi.

A+A-

Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz haftalarda art arda yaşanan ‘Kuyumcu’ soygunlarıyla ilgili Lefkoşa Polis Müdürlüğü hücrelerinde tutulan 4 kişinin bu sabah saat 04.30'da  firar ettiği öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere Taşkınköy’deki Lal Kuyumculuktan 12 bin TL değerinde, Erdinç Kuyumculuktan 3 dakikada 197 bin 524 TL, Küçük Kaymaklı’daki Assos (Altınbaş) Kuyumculuktan 40 dakikada 800 bin TL değerinde altın ve pırlanta çaldıkları iddiasıyla, İran uyruklu 10 kişi Ercan Havaalanı'ndan çıkış yapmaya çalıştıkları sırada tutuklanarak mahkemye çıkarılmıştı. 

Zanlılar Lefkoşa Polis Müdürlüğü hücrelerinde tutuluyordu.

POLİSTEN AÇIKLAMA

Polis, hücreden bu sabah firar eden 4 zanlı ile ilgili açıklama yaptı

Polis Basın Subaylığı, olayı şu şekilde verdi;

YASAL TUTUKLULUKTAN FİRAR

17.10.216 tarihinde, saat 04:30 sıralarında, “Dükkan Açma ve Hırsızlık” meselesi ile ilgili olarak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü hücrelerinde tutuklu bulunan İran uyruklu M.E.(E-37), M.R.(E-24), A.N.(E-28) ve S.R. (E-53), tutuklu bulundukları hücrelerin havalandırma kısmına açılan demir ızgaraları yerinden sökmek suretiyle, havalandırma boşluğundan çıkarak yasal tutukluluktan firar etmişledir. Bahse konu şahıslar aranmaktadır. 

Mesele ile ilgili olarak, olayda ihmali görülen personel hakkında ise idari soruşturma PGM Denetleme Kurulu tarafından başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Bu haber toplam 4754 defa okunmuştur