1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GÖZLER BAŞSAVCILIK’TA
GÖZLER BAŞSAVCILIK’TA

GÖZLER BAŞSAVCILIK’TA

Araştırma Komitesinin başkan CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy, yeni İç Tüzüğe göre araştırma komitelerinin raporlarının Meclis Başkanlığı’nca ilgili kurumlara gönderildiğini, bu bağlamda DAİ, DAK ve Kreş’in devrine ilişkin raporun da Başbakanlık, Eğitim B

A+A-

DAÜ’ye bağlı DAİ, DAK ve Kreş’in devriyle ilgili Meclis Araştırma Raporu ilgili kurumlara gönderildi

Meltem SONAY

DAÜ’ye bağlı DAİ, DAK ve Kreş’in devrini araştırmak üzere oluşturulmuş olan Araştırma Komitesinin raporu, Meclis Genel Kurulu’nda okunarak sonuçlandırıldı, rapor ilgili kurumlara gönderildi.

DAÜ’ye bağlı DAİ, DAK ve Kreş’in devrini araştırmak üzere oluşturulmuş olan Araştırma Komitesinin başkan CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy, yeni İç Tüzüğe göre araştırma komitelerinin raporlarının Meclis Başkanlığı’nca ilgili kurumlara gönderildiğini, bu bağlamda DAİ, DAK ve Kreş’in devrine ilişkin raporun da Başbakanlık, Eğitim Bakanlığı, Başsavcılık, Vakıf Yöneticiler Kurulu ve Sayıştaylığa gönderildiğini ifade etti.

Titiz bir çalışma sonrası komitenin raporunu hazırladığını kaydeden Akansoy, raporun da ilgili kurumlara gönderildiğini, bu aşamadan sonra konuyu ileriye taşıma görevinin de raporun gönderildiği kurumlarda olduğunu belirtti.

“Başbakanlık Denetleme Kurulu, Başsavcılık… İleriye taşınabilir”

Araştırma sonucu DAÜ’de yapılan devir sonucu ‘kamu yararının zedelendiğinin’, ‘mevzuata aykırılık’ ve ‘usulsüzlük’ tespitinin yapıldığına işaret eden Komite Başkanı Asım Akansoy, Başsavcılığın veya Başbakanlığın, Başbakanlık Denetleme Kurulu üzerinden raporu ileriye taşıyabileceğini belirtti.

“Komite, bu tür sosyal travmaya yol açan olayların yeniden tekrarlanmamasını hedefledi”

Komitenin çalışmalarına başlarken, hiçbir özel veya tüzel kişiyi doğrudan hedef almamayı amaç edinmediğine vurgu yapan Akansoy, yapılacak olan çalışmanın oybirliği esasına göre sonuçlandırılması yanında, kurumlarımızda bu tür sosyal travmaya yol açan olayların yeniden tekrarlanmamasını hedeflediğinin altını çizdi.

Ortaya çıkacak sonucun, şu anda eğitim yapan tüzel kişiyi ne de yöneticileri etkilememesi için özel bir hassasiyet taşıdığını da belirten Asım Akansoy, raporun amacının devir işleminin hukuka aykırı olup olmadığının saptanması olduğunun altını çizdi.

“Tüm taraflar dinlendi, tüm raporlar, tutanakla sözleşmeler dikkatlice incelendi…”

Komitenin, hukuki sürece zemin yaratan ekonomik gerekçeleri ve devir süreci boyunca ve sonrasında yaşanan sosyal konuları da ele almak zorunda kaldığına işaret eden Akansoy, dönemin yönetilmesinde, karar aşamasında, hemen tüm tarafları dinlediğini belirtti.

Akansoy, döneme dair tüm tutanakların, raporların, sözleşmelerin, basın açıklamalarının, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin görüşlerinin yanında dönemin hükümet açıklamalarının da dikkatlice okunup değerlendirildiğine vurgu yaptı.

Komite üyelerinin tam bir uyum içerisinde çalışarak, devir işlemi ile ilgili süreci hukukçuların da ciddi katkısı, görüşleri ile sonlandırdığını ifade eden Asım Akansoy, raporun Meclis Başkanlığı tarafından her Araştırma raporuna uygulanan usul gereği, Genel Kurul gündemine alınmadan önce, yani 4 Kasım tarihinde, tüm Milletvekillerimize, tüm basın yayın organlarına gönderildiğini ve Meclis web sitesine konduğunu belirtti, raporun sızdırıldığı iddialarının asılsız olduğuna vurgu yaptı.

“Komite üyeleri Öztoprak tarafından baskı altına alınmaya çalışıldı”

Komite Başkanı, CTP-BG Milletvekili Akansoy yaptığı açıklamada, raporun sonuçlandırma aşaması başta olmak üzere, her noktada komite üyelerinin özellikle eski rektör Abdullah Öztoprak tarafından baskı altına alınmaya çalışıldığını belirtti.

“Pek çok milletvekilimize yapılan baskılara karşı üyelerimiz, Komitenin çizdiği yol çerçevesinde objektif bir sonuç için olağanüstü gayret sarf etmişlerdir” diyen Akansoy, komitenin, hiçbir şekilde herhangi bir siyasi partiyi ya da dönemi hedefe alarak hareket etmediğine vurgu yaptı.

 

Bu haber toplam 2022 defa okunmuştur