1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bin 40 TL’yi zimmetine geçirdiği iddia edildi
Bin 40 TL’yi zimmetine geçirdiği iddia edildi

Bin 40 TL’yi zimmetine geçirdiği iddia edildi

Mağusa Devlet Hastanesi Radyoloji Servisinin veznesinde çalıştığı esnada hastalardan tahsil ettiği paraların bir kısmını zimmetine geçirerek sirkat etmekle suçlanan S.Ç dün mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa Devlet Hastanesi ve Başbakan Yardımcılığı ile Maliye Bakanlığı Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu tarafından Radyoloji Servisi veznesinde yapılan soruşturmada Radyoloji Servisinin veznesinde çalıştığı esnada hastalardan tahsil ettiği paralardan toplam Bin 40 TL’sini zimmetine geçirerek sirkat ettiği tespit edilen S.Ç tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı. “Kamu görevlisi tarafından sirkat” suçlamasıyla Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlı S.Ç, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Hastane ve Teftiş Kurulu soruşturma yaptı...
Meselenin tahkikat memuru Cemil Basri, 1 Kasım 2015 ile 18 Mayıs 2016 tarihleri arasında Mağusa Devlet Hastanesi ve Başbakan Yardımcılığı ile Maliye Bakanlığı Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu tarafından Radyoloji Servisi veznesinde yapılan soruşturma kapsamında 30 günlük kamera kayıtlarından 6 günlük kamera kaydının incelendiğini söyledi. Konu yerde görevli zanlı S.Ç’nin servise tedaviye gelen hastalardan tahsil ettiği paralar içerisinden toplam Bin 40 TL nakit parayı zimmetine geçirerek sirkat ettiğinin tespit edildiğini açıkladı. 24 günlük kamera kaydının daha mevcut olduğunu belirten Basri, bunların da inceleneceğini söyledi. Basri, Maliye Teftiş Kurulunun yaptığı araştırmada zanlı S.Ç’nin, fiş veya makbuz kesmeyerek veya tahsil edilen tutardan düşük tutarda fiş keserek işlem yaparak zimmetine para geçirmek suretiyle sirkat suçunu işlediğini aktardı.

Alınması gereken çok sayıda ifade var...
Polis Memuru Cemil Basri, zanlı S.Ç’nin 22 Ekim 2013’ten 10 Mayıs 2016 tarihine kadar söz konusu Radyoloji Servisi veznesinde görev yaptığını belirterek, bunun da polise geniş bir açı sunarak tahkikatın yapılabilmesi için uzun bir süreye ihtiyaç olduğunu gösterdiğini ifade etti. İlk nazarda alınması gereken çok önemli ifadeler olduğunu belirten Basri, 23 Eylül’de olayın polise intikal etmesinden sonra Başhekim ve İdare Amiri’nden ifade temin edildiğini, 12 kişiden daha ifade alınması gerektiğini ve incelenecek kamera kayıtlarından sonra bu sayı artabileceğini söyledi.

“Beni nasıl tutuklarsınız?”
Zanlı S.Ç’nin tutuklanmasının ardından sorgu esnasında polise “Ben Sağlık Bakanlığı ile görüştüm. Onların haberi yok. Beni nasıl tutuklarsınız” dediğini söyleyen Polis Memuru Cemil Basri, zanlının gönüllü ifade de vermediğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Basri, zanlı S.Ç’nin  tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Avukatı itiraz etti...
Zanlı S.Ç’nin avukatı Çağın Öztenay, talep edilen tutukluluk süresine itiraz etti. Avukat Öztenay, daha önce bu mesele ile ilgili olarak iç soruşturma yapılarak tutanak tutulduğunu ve zanlının ise bunların hiç birisine müdahale etmediğini belirtti. Öztenay, zanlının teminata bağlanmasını veya serbest bırakılmasını talep etti.

Dağlı: “Tahkikata etki etme olasılığı var...”
Mağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı S.Ç’nin mesele ile ilgili olarak Mağusa Devlet Hastanesi’nde çalıştığı dönemde bazı işlemleri eksik göstererek ve veya hiç göstermeyerek zimmetine para geçirdiğini belirtti. Zanlının serbest kalması halinde ise tahkikata etki etme olasılığının bulunduğu kanaatine vardığını belirten Dağlı, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1974 defa okunmuştur