1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 9 ay hapis cezasına mahkum edildi...
9 ay hapis cezasına mahkum edildi...

9 ay hapis cezasına mahkum edildi...

Kaya Artemis Otel’in kumarhanesinde 2016 yılı Haziran ayı içerisinde sahte parayla kumar oynayan sanık Abdurrahman Asiltürk, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Bafra’da faaliyet gösteren Kaya Artemis Otel’e ait kumarhanede 2016 yılı Haziran ayı içerisinde 157 adet 50 TL’lik  banknotlardan oluşan toplam 7 bin 850 TL sahte para ile kumar oynayan sanık Abdurrahman Asiltürk, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Sahte paralar ile kumar oynadığı anlaşılan ve polis tarafından tutuklandıktan sonra yasal tutukluluktan firar eden sanık Asiltürk, yargılandığı “Sahte banknot tasarrufu”, “Sahte banknotu tedavüle sürme”, “Sahte banknotla kredi temini”, “Yasal tutukluluktan firar” ve “Kasti hasar” davalarından suçlu bulunarak 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Gerçek paralar bitince sahte paralarla kumar oynadı...
Sanık Abdurrahman Asiltürk, 18 Haziran 2016 tarihinde Türkiye’de “Mehmet” isimli bir kişiden 50 TL’lik banknotlardan oluşan toplam 8 bin TL sahte paraları alarak KKTC’ye giriş yapmış ve akabinde Kaya Artemis Otelin kumarhanesine giderek sahte olmayan gerçek paraları ile oyun makinelerinde kumar oynamaya başlamış, gerçek parasının bitmesinin üzerine ise beraberinde getirdiği sahte paralar ile kumar oynamaya devam etmişti. 21 Haziran 2016 tarihinde otel görevlisi kasalardaki paraları saymak için oyun makinelerini açıp paraları saymaya başladığında 157 adet 50 TL’lik banknotlardan oluşan toplam 7 bin 850 TL paranın sahte olduğunu tespit etmiş ve otelin güvenliğine bildirerek  şüphelendikleri sanığı kumarhanedeki güvenlik kameralarından tespit etmişlerdi. Sanık Asiltürk, ayni gün kumarhane kasasına gerçek paralardan 11 bin 750 TL ödeme yapmış ve olay polise bildirilmişti. 21 Haziran 2016 tarihinde tutuklanan sanık Asiltürk, tahkikat maksatları bakımından poliste 7 gün süreyle tutuklu kalmış ve bu süre içerisinde rahatsızlanması üzerine 24 Haziran 2016 tarihinde Mağusa Devlet Hastanesi’nde müşahade altına alınmıştır. Sanık hastanede yatmakta olduğu esnada görevli polisi atlatarak hastane penceresinden atlayarak kaçmış ve 25 Haziran 2016 tarihinde tekrar tutuklanmıştı.

Soytaç: “Sahte paralar ekonomimizi olumsuz yönde etkilemektedir...”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Murat Soytaç, sanık Abdurrahman Asiltürk’ü aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunup mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın işlemiş olduğu “Sahte parayı tedavüle sürme” suçunun oldukça vahim bir suç olup yasa koyucunun bu tür suçlar için müebbet hapis cezası öngördüğünü belirten Soytaç, yasa koyucunun “Sahte banknotu tasarrufunda bulundurma” suçu için ise 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü ifade etti. Soytaç, sahte paraların, henüz tam anlamı ile kalkınmamış olan ekonomimizi olumsuz yönde etkilediğini ve istismara açık hale getirildiğinin altını çizerek,  bu nedenle kamu güvenine karşı işlenen bu tür suçlardan mahkeme huzuruna gelen kişilere kamu menfaati göz önünde bulundurularak caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini açıkladı.

“Kumar bağımlılığının yıkıcı etkisi bilimsel olarak kabul görmüş bir olgudur...”
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Murat Soytaç,  sanığın tasarrufunda bulundurup tedavüle sürdüğü sahte paranın miktarının 7 bin 850 TL olup gayet yüksek bir miktar olduğunu anımsatarak, bu hususu ceza takdir ederken sanık aleyhinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Sanığın, müştekinin zararını gidermek için tedavüle sürmüş olduğu rakamdan daha fazla miktarı müştekiye ödeyerek tazmin ettiğini anımsatan Soytaç, bu hususu ise sanık lehinde değerlendirmeyi uygun bulduklarını açıkladı. Soytaç, ayrıca  sanık avukatının, hitabında belirttiği üzere sanığın kumar bağımlılığı ile mücadele ettiğini ve davaya konu suçları kumar bağımlılığının tesiri altında işlediğinin görüldüğünü ifade etti. Kumar bağımlılığının kişiler ve aileler üzerindeki maddi ve manevi yıkıcı etkisinin bilimsel olarak kabul görmüş bir olgu olduğunu belirten Soytaç, sanığa ceza takdir ederken kumar bağımlısı olduğu hususunu lehine değerlendirmeyi uygun bulduklarını açıkladı. Soytaç, sanığa verilecek en uygun cezanın hapis cezası olduğu hususunda bulgu yaptıklarını beliterek, sanığı 9 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 2313 defa okunmuştur