1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anastasiadis, Rusya temaslarını tamamladı
Anastasiadis, Rusya temaslarını tamamladı

Anastasiadis, Rusya temaslarını tamamladı

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis, Rusya’daki temaslarını önceki gün tamamladı

A+A-


Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Rusya’daki temaslarını önceki gün tamamladığı belirtildi.  Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Anastasiadis’in dün St. Petersburg’ta yaptığı temaslarla, Rusya’daki resmi ziyaretinin tamamladığını yazdı. Habere göre, Anastasiadis dün St. Petersburg Vali Yardımcısı Alexander Govorunov ile bir araya geldi. Kıbrıslı Rum lider ayrıca Hermitage Müzesi’ni gezdi.

Anastasidis, Govorunov ile görüşmesi sırasında yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs ile Rusya’nın ilişkilerini derinleştirerek, kimin tepki gösterdiği veya göstermediğini dikkate almaksızın, birçok bölgede barış ve istikrarın var olmasına olanak sağlayacak koşulların yaratılmasını arzuladıklarını ifade etti.  Alexander Govorunov ise konuşmasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin, kardeşlik ve karşılıklı anlayışa dayandığını belirterek, Güney Kıbrıs’ın güvenilir bir orak olmaya devam ettiğini söyledi.

Rus turistler için Güney Kıbrıs’ın en popüler destinasyonlardan biri olduğunu söyleyen Govorunov, 2014 yılında, St. Petersburg’tan farklı ülkelere yönelik turist sayısında azalma olurken Güney Kıbrıs’a yönelik turist sayısında artış gözlemlendiğini belirtti.
Govorunov ayrıca AB’nin Rusya’ya karşı yaptırımlarına yönelik Güney Kıbrıs’ın tutumunu da derinden takdir ettiklerini ifade etti.
Alexander Govorunov, şehrin Limasol şehri ile olan ilişkilerine de değindi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler ise, İngiliz hükümetinin, Rus gemilerinin Rum limanlarına demirlemesine ilişkin anlaşmanın imzalanmasıyla Güney Kıbrıs-Rusya yaklaşımına endişe içerisinde baktığını yazdı.  Habere göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, İngiliz Dışişleri Bakanlığı’nın, Güney Kıbrıs’ın, başka ülkelerle olan ilişkilerinin, kendisini ilgilendirdiği şeklindeki görüşü savunmasına karşın, Rusya’nın Ukrayna siyasetine ilişkin endişelerini genel bir çerçeveye koyduğunu belirtti. TAK

Bu haber toplam 1317 defa okunmuştur