1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 870 kg kaçak et, 4 tutuklu
870 kg kaçak et, 4 tutuklu

870 kg kaçak et, 4 tutuklu

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dün çıkarılan 4 zanlı, pişman olduklarını belirterek, mahkemeden özür diledi. Zanlılar, “İlk kez mahkeme huzuruna çıkıyoruz. Çok pişmanız, yanlış yaptık, özür diliyoruz” dedi

A+A-

Akıncılar’dan kaçak olarak ülkeye ithal edilen 870 kg et, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Haspolat’ta ele geçirildi. Polis olayla ilgisi olduğu iddiasıyla R.T, M.A, T.S ve Y.E.D’yi tutukladı.

Ayşe GÜLER

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, alınan bir ihbar üzerine Güney Kıbrıs’tan kuzeye Akıncılar bölgesinden gümrüksüz olarak ithal edilen 870 kg kaçak eti, Haspolat’ta ele geçirdi. Kaçak etler, Haspolat’ta 59 yaşındaki R.T’nin yönetimindeki araçtan 21 yaşındaki Y.E.D’nin kullandığı araca aktarıldığı sırada suçüstü tespit edildi. Olayla ilgisi olduğu iddiasıyla isminin baş harfleri R.T, M.A, T.S ve Y.E.D tutuklandı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna dün çıkarılan 4 zanlı aleyhinde üçer gün tutukluluk talebi alındı.
Zanlılardan M.A, R.T ve Y.E.D gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ederken, diğer zanlı T.S ise hakkındaki suçlamaları reddetti.
Mahkemede söz alan zanlılar, “pişmanız” diyerek, özür diledi. Zanlılar aleyhinde tahkikatın salimen yürütülebilmesi açısından üçer gün daha tutukluluk kararı alındı.
Öte yandan ele geçirilen 870 kg kaçak et, Veteriner Dairesi ekipleri tarafından imha edildi.

Polis memuru Mulla, olguları aktardı
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı Atilla Enver Etkin, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Akıncılar Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Selçuk Mulla’yı mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis memuru Selçuk Mulla, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

“Etler Güney’den Bambo kasaptan alındı, Akıncılar’dan kaçak sokuldu”
Mulla, zanlı M.A’nın, diğer zanlı T. S’nin kendisinden Güney Kıbrıs’tan et getirmesini istemesi üzerine Dali bölgesinde bulunan ve önceden tanıdığı Bambo isimli kasaptan zanlı T.S için ayırtmış olduğu 800 kg dana etini ve 70 kg kuzu etini marketinde kendisine yardımcı olan zanlı R.T’den Dali’ye gidip alıp getirmesini istediğini belirtti.
Zanlı R.T’nin, diğer zanlı M.A’ya ait GN 768 plakalı van araç ile Dali’ye giderek, orada bulunan Bambo isimli kasaptan konu etleri aldığını ve GN 768 plakalı araca yüklediğini ifade eden Mulla, zanlının daha sonra ayni gün belirtilen yoldan geri gelerek etleri gümrüksüz olarak Kuzey Kıbrıs’a ithal ettiğini söyledi.

Suçüstü yakalandı
Polis memuru Mulla, zanlı R.T’nin kaçak etleri Haspolat’a götürerek, orada T.S’nin işçisi olan Y.E.D’ye teslim ettiği sırada polis tarafından suçüstü yakalandığını dile getirdi.
Öte yandan Mulla, konu etler ve etlerin içinde bulunduğu GN 768 plakalı aracın yanı sıra, etlerin aktarıldığı JD 578 plakalı van aracın emare olarak alındığını belirtti.

Zanlıların 3’ü suçunu kabul etti
Yapılan operasyon sonrasında zanlıların tutuklandığını ifade eden Mulla, zanlılardan M.A, R.T ve Y.E.D’nin tutuklandıkları gün gönüllü ifade vererek, suçlarını kabul ettiğini ancak diğer zanlı T.S’nin ise hakkındaki suçlamaları reddettiğini dile getirdi.

Olayla ilgili bağlantılı kişiler olabilir…
Mulla, zanlılar aleyhinde yürütülen tahkikatın yeni başladığını söyleyerek, 3 zanlıdan alınan gönüllü ifadelerin teyit ve tekziplerinin yapılacağını, telefon dökümlerinin inceleneceğini kaydetti.
Olayla ilgili bağlantılı başka kişilerin de olabileceğinin düşünüldüğünü söyleyen Mulla, soruşturma kapsamında alınacak ifadelerin bulunduğunu, tahkikatın selameti açısından zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlılar: “Özür diliyoruz, pişmanız”
Polis memuru Selçuk Mulla’nın talebinin ardından Yargıç Meltem Dündar, 4 zanlıya da haklarında talep edilen tutukluluk süreleri ile ilgili tek tek söz verdi.
Zanlılar, işledikleri suç nedeniyle mahkemeden özür dileyerek, pişman olduklarını söyledi.
3 günlük tutukluluk süresine itirazlarının olmadığını belirten zanlılar, “mahkeme huzuruna ilk kez çıkıyoruz, pişmanız. Yanlış yaptık, özür dileriz” dedi.

3’er gün tutukluluk
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Meltem Dündar, zanlıların tahkikatın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2231 defa okunmuştur