1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 7 yıldır ‘kaçak’ yaşıyordu
7 yıldır ‘kaçak’ yaşıyordu

7 yıldır ‘kaçak’ yaşıyordu

2006 yılında vize borcunu ödeyemediği gerekçesiyle ülkeden ihraç edilen ancak çocuklarını görebilmek için 2008 yılında görümcesi Aynur Gül adına düzenlenen kimlikle Kuzey Kıbrıs’a giriş yapan N.G, 7 yıl sonra tutuklandı

A+A-

Ayşe GÜLER

Vize borcunu ödeyemediği gerekçesiyle 2006 yılında ülkeden ihraç edilmesine rağmen, 2008 yılında çocuklarını görebilmek için görümcesi Aynur Gül’ün TC kimlik kartı ile ülkeye giriş yapan N.G, 7 yıl sonra tutuklandı.
TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne 6 yaşındaki oğlu ile ilgili kayıt yaptırmak için başvuran N.G’nin ‘kaçak’ yaşadığı, görümcesi Aynur Gül’ün kimlik kartını kaybettiği gerekçesiyle başvuruda bulunması sonucu ortaya çıktı.
Polis ekiplerine Elçilik tarafından verilen bilginin ardından zanlı N.G, önceki gün Lefkoşa’da tespit edilerek, “evrak sahteleme”, “sahte evrakı tedavüle sürme”, “sahte davranışla kayıt temini” suçlamasıyla tutuklandı.
9 çocuk annesi N.G, dün çıkarıldığı mahkeme sonrasında teminatla serbest kaldı.

2006’da ihraç edildi, 2008’de başkasının kimliğiyle ülkeye giriş yaptı
Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aysın Bilgin, polis memuru Çağlar Yiğiter’i mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis memuru Çağlar Yiğiter, yeminli şahadet vererek bulguları aktardı.
Zanlı N.G’nin 22 Ekim 2008’de meydana gelen “evrak sahteleme”, “sahte evrakı tedavüle sürme”, “sahte davranışla kayıt temini” suçlarından methalder olduğunu söyleyen Yiğiter, meseleyle ilgili bilgi verdi.
Polis memuru Yiğiter, zanlının 17 Mayıs 2006 tarihinde vize borcundan dolayı Kuzey Kıbrıs’tan ihraç edilmesine rağmen, çocuklarını görebilmek için Türkiye’de temin ettiği görümcesi Aynur Gül’e ait TC nüfus cüzdanı ile 22 Ekim 2008’de Ercan’dan ülkeye giriş yaptığını belirtti.
Zanlının 2008 yılından beridir Kuzey Kıbrıs’ta Aynur Gül adına yaşadığını dile getiren Yiğiter, Lefkoşa’da 12 Ağustos’ta tespit edilerek tutuklandığını söyledi.


Oğlunu kayıt ettirmek istedi, olay ortaya çıktı
Yiğiter, zanlının 2009 yılında dünyaya getirdiği oğlu ilgili kayıt işlemlerini yapmak üzere 2015 yılında TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne başvurduğunu belirterek, bu sırada da kimlik kartını kaybettiği gerekçesiyle görümcesi Aynur Gül’ün de elçiliğe başvuruda bulunması sonucu olayın ortaya çıktığını aktardı.
Elçilik tarafından polise verilen bilgi sonrasında zanlının tutuklandığını dile getiren Yiğiter, zanlının gönüllü ifade verdiğini kaydetti.
Yiğiter, zanlı aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığına işaret ederek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

9 çocuğu var
Zanlı avukatı ise mahkemenin uygun göreceği teminatın yerine getirebileceği konusunda bilgi verdi.
Zanlının en küçüğü 6 ile 8 yaşında olmak üzere 9 çocuğunun olduğunu belirten avukat, eşinin Azerbaycan’da olduğunu ve ayrı yaşadıklarını, zanlının hapse girmesi durumunda çocuklarına bakacak kimsenin olmadığı noktasının da mahkeme tarafından dikkate alınmasını talep etti.

Teminatla serbest
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Meltem Dündar, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanarak, tüm seyahat belgelerine el konulmasına emir verdi.
Zanlının haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek  ispat-ı vücut yapmasını emreden Dündar , 5 bin TL nakdi teminat yatırarak, KKTC vatandaşı 2 kişinin 100 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşulu ile zanlının serbest kalmasına emir verdi.
Teminat şartlarını yerine getiren zanlı serbest kaldı.

Bu haber toplam 1503 defa okunmuştur