1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 7 tutuklu, 2 tabanca aranıyor!
7 tutuklu, 2 tabanca aranıyor!

7 tutuklu, 2 tabanca aranıyor!

Güzelyurt’ta Otobüs Terminali yanında 8 Eylül akşamı çıkan silahlı çatışma olayıyla ilgili polis iki grup halinde 7 kişiyi ‘şüpheli’ olarak tutukladı. ‘Alacak-verecek’ davası nedeniyle çıktığı belirtilen olayda, Mehmet Aslan isimli kişinin sağ kalçasından

A+A-

Didem MENTEŞ

Güzelyurt’ta 8 Eylül akşamı Otobüs Terminali yanında meydana gelen silahlı çatışma meselesi gün yüzüne çıktı. Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında olayla bağlantıları olduğu düşünülen 7 kişiyi gözaltına aldı. İki grup arasında ‘alacak-verecek’ davası nedeniyle çıkan çatışma sonucunda Mehmet Aslan isimli şahıs ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Polisin bölgedeki kamera kayıtlarından ve çevredeki yurttaşın ifadeleri doğrultusunda, isimlerinin baş harfleri İ.M., F.Ş., Y.M., H.U.A.B. ve F.Y., F.K. olan şahsılar tutuklandı.
Müfettiş Muavini, olayın ardından 2 adet mermi çekirdeği tespit ederken, olayda kullanılan 30 mm çapında 2 adet tabancanın arandığını dile getirdi.
Mehmet Aslan’ın da aralarında olduğu iddia edilen  F.Y., F.K. isimli zanlılar ve diğer bir grup olan İ.M., F.Ş., Y.M., H.U.A.B. dün ayrı ayrı mahkemeye çıkarıldı. Tüm zanlılar aleyhinde 8‘er gün ek tutukluluk alındı.

Mahkemede geniş güvenlik önlemi
Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesinde zanlıların yakınları da mahkemeye geldi. Polis, mahkeme çevresinde ve salonda çok geniş güvenlik önlemleri aldı. Duruşma başlamadan önce aile yakınlarından hiç kimse salona alınmazken, duruşma esnasında salon doldu taştı. Mahkeme sonrası bazı aile yakınları tutukluluk süresine tepki gösterdi.

Tahkikat yeni başladı
Güzelyurt Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Rauf Kürşad, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmalarında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı İbrahim Ruso ve zanlılar İ.M., F.Ş., Y.M., H.U.A.B. ve F.Y., F.K adına avukatları hazır bulundu. Savcı Ruso, meseleyle ilgili olarak Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Hasan Gökyay’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Gökyay, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları mahkemeye aktardı.

Müfettiş Muavini: “4 el ateş edildi, mermiler bulundu”
Hasan Gökyay, 8 Eylül 2015 tarihinde saat 19:50 sıralarında Güzelyurt’un girişinde bulunan Otobüs Terminali yanında iki grup arasında ‘alacak-verecek’ davası nedeniyle silahlı çatışma yaşandığını söyledi. Çatışma sonrası Adli Şube Amirliği ekiplerince olay yerine gidildiği ve araştırma başlatıldığını anlatan Gökyay, olay anında 4 el ateş edildiğini ve olay yerinde yapılan incelemede 30 mm çapında 2 adet tabanca mermi çekirdeği bulunduğunu belirtti.

1 kişi ağır yaralı
Gökyay, yapılan ileri soruşturmada ve bölgedeki kamera incelemelerinde zanlılar İ.M., F.Ş., Y.M., H.U.A.B. ve F.Y., F.K’nın tespit edildiğini dile getirdi. Müfettiş Muavini, daha sonra kendilerine gelen bilgi üzerine Mehmet Aslan isimli şahısın olay yerinde olduğu, sağ kalçasından yaralanarak hastaneye kaldırıldığını ve durumunun ağır olduğunun öğrenildiğini söyledi.
Soruşturma kapsamında zanlıların tespit edildiği ve ifadelerinin temin edilerek alındığını aktaran Hasan Gökyay, hastanede yatmakta olan Mehmet Aslan’ın da şikayeti olmamasına rağmen ifadesinin alındığını aktardı.

Tabancalar kayıp!
Polis, olayda kullanılan 2 adet 30 mm çapında tabancanın henüz bulunamadığını, zanlıların ifadelerinin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini kaydetti. Kendisine yöneltilen soru üzerine olay yerini görüntüleyen 6 kameranın incelenip zanlıların tespit edildiğini söyleyen Gökyay, aranmakta olan başka şahıslar olduğunu da dile getirdi. Tahkikatın yeni başladığını, 8 kişiden ifade aldıklarını ve çok sayıda ifade daha alacaklarını belirten Hasan Gökyay, aranmakta olan emareler için de 8 gün tutukluk talep etti.

Tutukluluk süresine itiraz
Zanlılar İ.M., F.Ş., Y.M., H.U.A.B.’nin avukatı, Müfettiş Muavini Hasan Gökyay’ın tutukluluk süresine itiraz etti. Avukat, soruşturmayla ilgili Müfettiş Muavinini sorgulayarak, zanlılar için istenilen tutukluluk süresinin uzun olduğunu iddia etti.
Bu arada ayrı olarak mahkemeye çıkarılan zanlılar F.Y., F.K ile ilgili de 8’er gün tutukluluk istendi.

Zanlılar: “Alakamız yok”
Mahkeme, her iki zanlıya söz hakkı verdi. Zanlı F.Y: “Ben 8 Eylül’de Diyarbakır’dan geldim. Ablamala birlikte ünivrsiteye kayıt işlerimiz vardı. Mehmet o gün bana Güzelyurt’ta gidelim birlikte dedi. Ben de geldim olayın çıktığı yerde aşağı indik. Biranda bağırmalar çağırmalar oldu. Mehmet’e silah çektiler. Benim bir ilgim yok. Mağdurum” dedi. Diğer zanlı F.K ise kendisinin Lefkoşa’da olduğunu, Mehmet’in kendisine birlikte Güzelyurt’ta gitmesini söylediğini ve gittiğini belirterek, “Olay çıktı araya girdim. Mehmet’e silah çektiler” dedi. 

Savcı: “Kamu yararı gereği tutuklu kalmaları önemli”
Savcı İbrahim Ruso, yapılan savunmaların ardından hitabını yaptı. Savcı cürümlerin ortaya çıkabilmesi için tüm zanlıların kamu yararı gereği tutuklu kalması gerektiğini beyan etti. Olayın bir silahlı çatışma olduğunu ve yaralama bulunduğunu aktaran Savcı, önemli olan bu tahkikat gereği tüm zanlıların 8’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç: “İlk nazarda bağlantıları oalbilir”
Bunun üzerine huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad, zanlıların ‘Adam öldürmeye teşebbüs’, ‘Adam yaralama’, ‘Kanunsuz ateşli silah kullanma, taşıma ve tasarruf, ‘Kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarruf’ ve ‘Meskun mahalde ateş açma’ suçlarıyla ilgili olarak tutuklandıklarını söyledi. Tüm zanlıların ilk nazarda olayla bağlantıları olabileceğine değinen Kürşad, polisin gerekli soruşturmayı yapıp, delillere ulaşabilmesi için yedi zanlının da 8’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2157 defa okunmuştur