1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “50 Artı Projesi”
“50 Artı Projesi”

“50 Artı Projesi”

Denktaş’ın ‘safari gömleği’, Talat’ın ‘gözlüğü’ satılacak

A+A-

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki Çocuk Onkoloji Servisi’ne katkı için oluşturulan “50 Artı” projesinde eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ‘safari gömleği’, Mehmet Ali Talat’ın ise ‘gözlüğü’ satılacak. Açık artırmada Derviş Eroğlu’nun imzalı Mağusa Türk Gücü (MTG) forması da var.

Kemal Saraçoğlu Vakfı ile “50 Artı” projesinin yetkilileri, proje için hazırlıklarını sürdürüyor.
Proje Sorumlusu Mehmet Kortay, “50 Artı” projesinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010 yılında “Hastane Okulları” projesiyle çıktıkları yolda oluşturulduğunu ve Çocuk Onkoloji Servisi’nde kanser tedavisi gören çocukların eğitimlerinin devam etmesi için başlatıldığını söyledi.
Kortay, “Sevindiricidir ki ülkemizde Onkoloji Hastanesi yapılıyor. Bizler de Çocuk Onkoloji Servisi’nin iç donanıma katkı sağlamak için bir girişim yaptık. Hedefi biraz büyüttük. Umarım Kıbrıs Türk halkı bu projeye destek verir ve güzel bir sonuç elde ederiz” dedi.
Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan yabancıların da projeye ilgi gösterdiğini kaydeden Kortay, “Farkındalık yaratmak ve bunu canlı tutmak önemli. Hedefimiz bu” dedi, 50 kişiden imza almayı tamamladıklarını ve artıya geçtiklerini belirti.

Özer: “Okula gidemeyen ve evde eğitim alan 3 çocuğumuz var”
Kemal Saraçoğlu Vakfı Başkanı Nevhiz Özer de, projeyi gerçekleştirerek topluma güzel bir mesaj vermeyi istediklerini söyledi, “En büyük amacımız çocuklara destek olmak, ellerini tutmak, onları bir nebze olsun rahatlatmak” ifadesine yer verdi.

Bu haber toplam 1730 defa okunmuştur