1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘5-6 hafta içerisinde karar vereceğim’
‘5-6 hafta içerisinde karar vereceğim’

‘5-6 hafta içerisinde karar vereceğim’

Özersay, toplumda ‘köklü reform ve sistem değişikliği’ bağlamında talep olması halinde yeni bir siyasi oluşumun gündeme gelebileceğini vurgulayarak, “Kadro, toplum beklentisi ve vizyon anlamında gerekli şartlar oluşursa yeni bir siyasi parti oluşumu düş

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Akademisyen Kudret Özersay, siyasi parti kurma konusunda henüz bir karar vermediğini, yeni bir siyasi oluşum ile ilgili yaklaşık bir haftadır hem bireyler hem de bazı sivil toplum örgütleriyle görüştüğünü ifade etti…

YENİDÜZEN(ÖZEL)

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Akademisyen Kudret Özersay,siyasi parti kurma konusunda henüz bir karar vermediğini söyleyerek, popülist davranıp sadece cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını kullanarak parti kurmaya çalışmayacağını belirtti.

Özersay, yaklaşık bir haftadır hem bireyler hem de bazı sivil toplum örgütleriyle görüştüğünü ifade ederek, hafta sonundan itibaren bazı bölgeleri ‘teşekkür’ için ziyaret edeceğini kaydetti.

Toplumun genel beklentisinin iyi okunması gerektiğini dile getiren Özersay, “Genel beklenti ‘mevcut sistemin devam etmesi ancak bu sistem içerisinde yöneten partilerin yerine bir başka partinin yönetmeye başlaması’ şeklindeyse ben yokum. Çünkü bunun aslında kısır bir döngü olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi.

Özersay, toplumda ‘köklü reform ve sistem değişikliği’ bağlamında talep olması halinde yeni bir siyasi oluşumun gündeme gelebileceğini vurgulayarak,  “Kadro, toplum beklentisi ve vizyon anlamında gerekli şartlar oluşursa yeni bir siyasi parti oluşumu düşünebilir. Ancak bunun kararını henüz vermiş değilim” dedi.

Bu yönde 5-6 hafta içerisinde bir karar vereceğini ve açıklama yapacağını ifade eden Özersay,
SİM TV’de Damla Dabiş Özel’in sunduğu Radyo Gazetesi’ne konuk olan Akademisyen Kudret Özersay, bundan sonraki süreçte izleyeceğini tutumla ilgili s önemli açıklamalarda bulundu.


“Kazanmak için seçime girdiğimi kanıtladım”

19 Nisan’da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasi anlamda ilk seçimi olduğunu ancak son seçimi olmayacağını söyleyerek,  “Bu bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi de olabilir. Yeni bir siyasi oluşum içerisinde siyasi hayata devam şeklinde de olabilir. Bunun kapısını kapatmadım” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine siyasi parti kurmak için girmediğini, bunu da kanıtladığını belirten Özersay, “Ben kazanmak için seçime girdiğimi söylemiştim. ‘Aslında seçimi kazanamaz, alacağı oylar üzerinde siyasi parti kurmayı düşünüyor’ şeklinde ithamlar almıştım. Benim kazanmaya ne kadar yakın olduğumu herkes gördü” şeklinde konuştu.

Özersay, “Siyasi parti kurmak için seçime girseydim, yüzde 21’lik oy oranını görür görmez, hemen ikinci gün parti kuruyoruz derdim” dedi.

“Neden yüzde 21 oy aldığımı kendime soruyorum”

Cumhurbaşkanlığı seçimini Kıbrıs Türk toplumunun kazandığını dile getiren Özersay, halkın ciddi bir mesaj verdiğini ve toplumun bir şeyleri yapabileceğini gördüğünü belirtti.

Özersay sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes bunu bir başarı olarak benim haneme de yazıyor ama ben burada ayrım yapmayı tercih ediyorum. Ortaya çıkan yüzde 21’lik oy oranı neden Kudret Özersay’a verildiğini kendi kendime sorarım. Eğer popülist davranacaksak benim yüzde 21’lik desteğim var. Bunun üzerine ben parti kurarım dersiniz. Ama ben bunu demem” 

“Bu oylar parti kurmam için verilmedi”

Seçim sonuçlarından elde ettiği yüzde 21’lik oy oranının demokratik meşrutiyetinin sorgulanması gerektiğini ifade eden Özersay, kendisine verilen oyların parti kurması için değil, cumhurbaşkanı olması için verildiğini vurguladı.

“Nabız yoklaması yapmak gerekiyor”

Özersay, “Eğer yeni bir siyasi oluşuma gidilecekse veya ilerde siyasi bir parti kurulacaksa,  vatandaş nezdinde, toplumun değişik kesimleri nezdinde nabız yoklaması gerekir. Buna göre hareket edilmesi gerekir” diye konuşarak, “Sadece yüzde 21 oranında oy aldım, siyasi parti kurarım demek bence demokrasiyle bağdaşan bir şey değildir. Ben bunu yapmıyorum” dedi.

Özersay, “Bana desteği verenlerin biz kısmı  ‘biz sizi partiler üstü gördük, işin ehli olarak gördük. Bu yüzden destek verdik. Ama partimizden vazgeçtiğimiz anlamına gelmez. Kendi partimizden çıkan adayı uygun görmemiştik. Ama biz hala partiliyiz’ diyen birçok insan var” şeklinde konuştu.

“Yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç olabilir ama…”

Ülkede yeni bir siyasi oluşama ihtiyaç olabileceğini ancak bu durumun sadece cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bakılarak değerlendirilmesinin hata olduğunu ifade eden Özersay, şöyle konuştu: “Bir süre önce bir açıklama yapmıştım. Parti kurma gibi bir niyetimin olmadığını söylemiştim. Ancak bunun kapısını kapatmadığımı belirtmiştim. Ama toplumun farklı kesimleri ile istişare ederek değerlendirme yapacağımı söylemiştim. Bu değerlendirmeyi yaparken toplumun beklentisine bakmak gerekiyor. Kimisine göre yeni bir siyasi parti ihtiyaç değildir, siyasi partiler kendine çeki düzen vermelidir. Ancak kimine göre de ihtiyaç vardır”

Bu haber toplam 2781 defa okunmuştur