1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 44 ton hidrokarbonu, yakıt haline getirdi!
44 ton hidrokarbonu, yakıt haline getirdi!

44 ton hidrokarbonu, yakıt haline getirdi!

‘Akaryakıt Depolama Yasası ve Gümrük İhtissal Yasası’na aykırı hareket suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı A.H.G mahkemede teminatla serbest kaldı

A+A-

Ayşe GÜLER

Haspolat’ta faaliyet gösteren Green Light Ltd isimli atık yağ depolama yerinde Türkiye’den getirilen ve asfalt yapımında kullanılan 44 ton hidro karbon malzemesini izinsiz depolayarak, bu malzemelerin bir miktarını atık yağ ile karıştırıp içeriğini değiştirdiği iddia edilen A.H.G mahkemeye çıkarıldı.
Zanlının içeriğini değiştirdiği malzemeyi yakıt haline getirip iki araç deposuna naklettiği tespit edildi.
Yapılan kontrol sonrasında ortaya çıkan olayın ardından meselede kullanılan araçlar Poli Karbon Gümrük Dairesi tarafından emare olarak alındı.
Zanlı A.H.G, ‘Akaryakıt Depolama Yasası ve Gümrük İhtissal Yasası’na aykırı hareket suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemede teminatla serbest kaldı.

Olgular sunuldu

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Tacan Beynar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Hasan Boşnak, polis memuru Hüseyin Çaltili’yi mahkemede tanık olarak dinletti.
Değirmenlik Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Çaltili, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı. Çaltili, zanlının ‘Akaryakıt Depolama Yasası ve Gümrük İhtissal Yasası’na aykırı harekette blunduğunu söyledi.

2 araca el konuldu

Çaltili, zanlı A.H.G’nin 21 Ağustos tarihinde Haspolat’ta faaliyet gösteren Green Light Ltd isimli atık yap depolama yerinde yapılan kontrolde Türkiye’den getirilen ve asfalt yapımında kullanılan 44 ton hidro karbon malzemesinden izinsiz depoladığı ve bu malzemeden bir miktarını atık yağ ile karıştırarak içeriğinin değiştirdiğini kaydetti.
Zanlının söz konusu malzemeyi yakıt haline getirip, iki aracın depolarına naklettiğinin tespit edildiğini belirten Çaltili, meselede kullanılan araçların Poli Karbon Gümrük Dairesi tarafından emare olarak alındığını dile getirdi.

Zanlı: “Bu malzemeler asfalt yapımında kullanılır, akaryakıt yerine geçmez”

Çaltili, zanlının oturma izni ile Kuzey Kıbrıs’ta bulunduğunu söyleyerek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkemede söz alan zanlı, bahse konu malzemenin asfalt yapımında kullanılan hidrokarbon olduğunu, akaryakıt yerine geçmediğini savunarak, bu durumun laboratuar sonuçlarında ortaya çıkacağını öne sürdü.

Yurt dışına çıkışı yasaklandı

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Beynar, zanlının yurt dışına çıkışını yasakladı.
Zanlının 15 günde bir en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut yapması ve 10 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile serbest kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2214 defa okunmuştur