1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 400 öğrenci ve Akıncı sahil temizledi
400 öğrenci ve Akıncı sahil temizledi

400 öğrenci ve Akıncı sahil temizledi

Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı Çevre Koruma ve Çevre Temizliği Projesi olan “Temiz Düşün” kapsamında, Akdeniz köyü sahilinde temizlik yapıldı.

A+A-

Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı Çevre Koruma ve Çevre Temizliği Projesi olan “Temiz Düşün” kapsamında, Akdeniz köyü sahilinde temizlik yapıldı.
Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.
Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Dairesi işbirliği ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen ve ülke genelinde 400 öğrencinin katıldığı etkinlikte, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy , Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç ve 59546Akdeniz Köyü Muhtarı Tarık Bozalan da hazır bulundu.
Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, amcası Mehmet Salih Avkan’ın vefatı nedeniyle etkinliğe katılamadı.

Akıncı: “Önemli olan kirletmemeyi öğretmek”
Cumhurbaşkanı Akıncı, etkinlikte yaptığı konuşmada, bir farkındalık projesi olan "Temiz Düşün" projesinin Prof. Dr. Vamık Volkan'ın fikirleriyle, Cumhurbaşkanlığında yapılan geniş katılımlı bir toplantı sonrası, Turizm Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, belediyeler, yerel yönetimler, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışması sonucu yaratılan toplumsal bir proje olduğunu anlattı.

Ataoğlu: “Toplumsal bilinç önemli”
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, Temiz Düşün Projesi’nin önemine vurgu yaparak, çevre temizliği konusunda toplumsal bilincin önemine vurgu yaptı.
Ataoğlu, Bakanlık olarak Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile işbirliği içinde hayata geçirdikleri 9. sınıflara çevre dersi konulması ve tüm ilkokullara ayrıştırıcı 3 gözlü çöp bidonlarının yerleştirilmesi gibi çalışmalara değinen Ataoğlu, çocukların ve gençlerin bilinçlenmesinin daha temiz bir çevrenin oluşmasına katkı sağlayacağını söyledi.
Akdeniz bölgesinin tarihi, doğal güzellikleri ve kaplumbağaların yumurtlama alanlarıyla özel bir bölge olduğuna dikkati çeken Ataoğlu, sahil temizliğinin de bu çerçevede çok önemli olduğunu söyledi.
Etkinlik kapsamında Prof. Ali Demirsoy, Prof. Bayram Göçmen, Doç. Dr. Ali Çiçek ve “Temiz Düşün” Projesi’nin Koordinatörü Doç. Dr. Şerife Gündüz öğrencilerle “Doğada İnsan” konulu sohbet gerçekleştirdi.
tem3.jpg

“Temiz Düşün” projesi Mağusa’da…

Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan çevre temizliği ve çevre koruma projesi “Temiz Düşün” kapsamında Mağusa Belediyesi ile birlikte Yeniboğaziçi, Serdalı, Geçitkale ve Tatlısu Belediyelerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla Mağusa- Lefkoşa anayolunda refüj ve yol kenarı temizliği yapıldı.
Mağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Başkan İsmail Arter, Cumhurbaşkanlığı organizasyonuyla tüm ülkede yürütülen kampanya çerçevesinde 5 belediyenin bölgede geniş çaplı bir temizlik çalışması yaptığını ifade etti.

tem2-001.jpg
Temiz kampanyasıyla adanın temizlenmesi ve farkındalık yaratılmasının amaçlandığını ifade eden Arter, “Gönül arzu ederdi ki Cumhurbaşkanlığı bu konuya el atmasın ama demek ki böyle bir ihtiyaç ortaya çıktı. Bu çalışma gerekliydi. Karayolların sorumlu olduğu noktaların temizlenmesinde sıkıntı oluyordu. Bu kampanya ile bütün ülkenin temizleneceğini görüyoruz” dedi.
Arter, çalışmaya katılan paydaş belediyelere ve personele teşekkür etti.

 

Bu haber toplam 2082 defa okunmuştur
Etiketler : ,