1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 4 yaşındaki çocuğu zincire bağlayan kadın gözaltına alındı
4 yaşındaki çocuğu zincire bağlayan kadın gözaltına alındı

4 yaşındaki çocuğu zincire bağlayan kadın gözaltına alındı

Kamboçya'nın batısındaki Koh Kong eyaletinde dört yaşındaki evlatlık kızını iki yıl boyunca direğe zincirleyen kadın gözaltına alındı.

A+A-

 

Kamboçya'nın batısındaki Koh Kong eyaletinde dört yaşındaki evlatlık kızını iki yıl boyunca direğe zincirleyen kadın gözaltına alındı.

Phnom Penh Post gazetesinin haberine göre küçük kız, komşuların haber vermesi üzerine eve baskın yapan polisler tarafından kurtarıldı.

Polise şikayette bulunan komşulardan Keo Chon, "Zavallı çocuğa çok üzüldüm. Susuzluğunu gidermek için kendi idrarını içmek zorunda kalmış. Çocukların, köpek gibi zincirlenmek yerine sevgi dolu bir ortamda büyümeye hakları var" dedi.

Adı açıklanmayan kadın, her gün çiftlikte saatlerce çalışmak zorunda olduğunu, çocuğu "kaybolmasın diye zincirlediğini" ileri sürerek kendini savundu. Okuma yazma bilmeyen kadın, çocuk hakları konusunda "bilgilendirildikten" ve bir daha aynı şeyi yapmaması için bir belgeye parmak bastırıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Bon Pel, "Kadına küçük bir çocuğu zincirleyip evde yalnız bırakmanın yasalara aykırı olduğunu söyledik. Çocuğu çalıştığı çiftliğe götürebilir ya da bir komşusundan bir süreliğine çocuğa göz kulak olmasını isteyebilir. Ama bir direğe zincirleyip evde tek başına bırakmak, çocuğun akıl sağlığına zarar verir" dedi.

Küçük kızın biyolojik annesinin, iki yıl önce borcuna karşılık çocuğu verdiğini belirten Bon Pel, biyolojik anne ile temasa geçtiklerini ancak kadının çok yoksul olduğu için çocuğu geri alamayacağını söylediğini aktardı.

Olayın ardından AA muhabirinin görüştüğü Kadın ve Çocuk Hakları Sivil Toplum Örgütü Başkanı Chann Sokunthea, küçük kızın bir çocuk yurduna gönderildiğini kaydetti.

Sokunthea, salıverilen kadının mahkemeye çıkarılması için başvuruda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kamboçya'da birçok aile, çocuklarını "mal" olarak görüyor ve kimi zaman borçlarını ödemek için başkalarına veriyor. Ailesi tarafından borca karşılık başka ailelere verilen çocuklar, sözde kendilerini evlat edinen kişiler tarafından işçi olarak kullanılıyor.

Geçen ay alacak olarak evlat edindikleri 14 ve 7 yaşındaki iki kız kardeşe işkence eden bir çift gözaltına alınmıştı.

(AA)

Bu haber toplam 1276 defa okunmuştur