1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 4 davadan 1 yıl hapis
4 davadan 1 yıl hapis

4 davadan 1 yıl hapis

Sazlıköy-Mehmetçik Anayolunda Meydana gelen trafik kazasında Özvolkan’ın ölümüne neden olan 85 yaşındaki sanık Hüseyin Çoban hakkındaki karar açıklandı

A+A-

Sazlıköy-Mehmetçik Anayolunda 2017 yılı Nisan ayı içerisinde meydana gelen trafik kazasında yolu karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalışan Hasan Deniz Özvolkan’a aracı ile çarparak ölümüne neden olan 85 yaşındaki sanık Hüseyin Çoban hakkındaki karar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. Başta “Tedbirsiz ve dikkatsiz araç sürüp bir şahsın ölümüne neden olmak” davası olmak üzere 4 davadan itham edilen sanık Çoban’ın hakkındaki karar, sanığın yüksek tansiyon şikayeti ile hastanede müşahede altında bulunmasından dolayı sanığın gıyabında avukatına okundu. Sanık Hüseyin Çoban’ı aleyhine getirilen davalardan oy birliği ile suçlu bulan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sanığı 1 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Sanığın yaşı itibariyle refleksleri azaldı...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun, kaza ile ilgili gerek sanık Hüseyin Çoban’ın gerekse müteveffa Hasan Deniz Özvolkan’ın kusur oranını belirlerken yol ve hava durumunu da dikkatlice incelediklerini belirtti. Aksun, kaza esnasında yol yüzeyinin temiz ve kuru, havanın açık ve gündüz, yolun yokuş olup sanığın istikametine göre hafif sağa doğru virajlı olduğunu söyleyerek, buna rağmen görüş mesafesinin yeterli ve 300 metre kadar olduğunu, kaza mahalinin köy yolu olduğunu ve hız limitinin 70 km olduğunu belirtti. Aksun, yine kaza mahallinde görüşü engelleyen herhangi bir unsurun bulunmadığını, sanığın kullanımındaki aracı kendi şeridi içerisinde 71 km hızla sürerken görüşünün açık ve yol üzerinde görüşü engelleyen herhangi bir unsur bulunmamasına rağmen sırtı sanığa dönük şekilde yürümekte olan müteveffayı görebilmesi gereken bir noktada hızını salim hadde indirmeyip aracını sürdüğünü, müteveffanın ise yaya geçidi bulunmayan bir yol üzerinde karşı şeritten gelmekte olan bir araç sürücüsü ile konuşmak bahanesiyle yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışırken kazanın oluştuğunun açık olduğunu belirtti.

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun, sanık Hüseyin Çoban’ın kaza gününde 85 yaşında olduğunu anımsatarak, sanığa yapılan sağlık kontrollerinde sanığın yaşı ve yaşına ek olarak hiper tansiyon hastalığı olduğunun anlaşıldığını belirtti. Mahkeme huzurunda emare olarak bulunan krokinin değerlendirildiğinde sanığın müteveffaya çarptığı noktadan itibaren 145 metre boyunca herhangi bir fren yapmaksızın seyre devam ettiğinin ve daha sonra yoldan çıkıp yolun sağındaki bende vurmak suretiyle durabildiğinin aşikar olduğunu belirten Aksun, bu hususun sanığın yaşının sonucu olan reflekslerindeki azalmayı net bir şekilde gösterdiğini açıkladı.

 

 

 

Bu haber toplam 4193 defa okunmuştur