1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 gün daha tutuklu kalacaklar
3 gün daha tutuklu kalacaklar

3 gün daha tutuklu kalacaklar

Tuzla-Mutluyaka arasında tasarruflarında yaklaşık 600 gr ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile yakalanan zanlı İ.K ile M.M, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Gamze BAYKUR
Tuzla-Mutluyaka arasında tasarruflarında yaklaşık 600 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile yakalanan zanlı İ.K ile M.M almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

Analiz sonuçları bekleniyor…
Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 29 Temmuz tarihinde alınan bir bilgide Tuzla-Mutluyaka arasında bulunan bir arazide taş altında uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini söyledi. Aldıkları bilgi üzerine konu yerde pusu görevine başladıklarını belirten Kavaz, 30 Temmuz tarihinde zanlıların konu yere bir taksi ile geldiklerini ve zanlı İ.K’nın yolun kenarında bulunan taşın altından içerisinde 600 gr uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin bulunduğu naylon poşeti aldığı esnada tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Konu maddelerin tahlil için Devlet Kimya Laboratuarı’na, poşetlerin ise parmak izi incelemesi için PGM Foto Parmak İzi Şubesi’ne gönderildiğini belirten Kavaz, gelecek olan parmak izi raporuna göre tahkikatın değişebileceğini açıkladı. Kavaz, zanlı İ.K’nın gönüllü ifade verdiğini söyleyerek, ifadesinde konu yere zanlı M.M’nin direktifi ile giderek uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri aldığını beyan ettiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Kavaz, zanlıların 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutukluluk süreleri uzatıldı…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1646 defa okunmuştur