1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 yıl sonra yakalandı!
2 yıl sonra yakalandı!

2 yıl sonra yakalandı!

Ocak 2015’de çalışma izni çıkartacağı gerekçesiyle Türkmenistan uyruklu Rejepgül Jolliyeva’dan 1500 Doları sahtekarlıkla temin edip, daha sonra yurt dışına kaçtığı iddia edilen S.B. tespit edildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Ocak 2015’de çalışma izni çıkartacağı gerekçesiyle Türkmenistan uyruklu Rejepgül Jolliyeva’dan 1500 Doları sahtekarlıkla temin edip, daha sonra yurt dışına kaçtığı iddia edilen S.B., önceki gün adaya giriş yaparken tespit edildi. Polis tarafından tutuklanan Bozay dün mahkemeye çıkarılarak, teminata bağlandı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ve zanlı avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru İbrahim Varol’u mahkemeye tanık olarak dinletti. Varol, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili olguları aktardı.

1,500 Dolar aldı

Varol, zanlı S.B.’nin “sahtekarlıkla para temini” suçlamasıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı. Varol, Ocak 2015’de çalışma izni çıkartacağı gerekçesiyle Türkmenistan uyruklu Rejepgül Jolliyeva’dan 1,500 Dolar’ı sahtekarlıkla temin ederek, herhangi bir işlem gerçekleştirmeyen zanlı S.B.’nin, yurtdışına çıkış yaptığını aktardı. Zanlının önceki gün Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yaptığı esnada tespit edilerek, tutuklandığını belirten İbrahim Varol, zanlının meseleyle ilgili gönüllü ifade vererek, suçunu kabul ettiğini kaydetti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Varol, zanlının KKTC uyruklu olduğunu, davaları görüşülünceye dek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminatla serbest

Yargıç Mesut Mesutoğlu, huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, zanlı S.B’nin yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmesine direktif verdi. Ayrıca zanlının 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamasına direktif veren Mesutoğlu, KKTC vatandaşı bir kefilin 50 bin TL’lik senet imzalama ve zanlının haftanın 4 günü poliste ispat-ı vücut etmesine emir verdi.   

 

 

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur
Etiketler : ,