1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 yıl hapislik cezası
2 yıl hapislik cezası

2 yıl hapislik cezası

Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, 125 miligram hintkeneviri ve 26 gram kokain türü uyuşturucu madde ithal eden sanık Raif Dinçkol’a affetmedi

A+A-

 

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı Sanığın uyuşturucu maddeyi kendi kullanımı için adaya ithal ettiğini ve uyuşturucu kullanımını alışkanlık hale getirdiğini aktararak, toplum sağlığını etkileyen bu tür suçlara ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi


Didem MENTEŞ

Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, İngiltere’den temin ettiği hintkeneviri ve kokain türü uyuşturucu maddeleri ülkeye getirerek tasarruf eden sanık Raif Dinçkol’a acımayarak, 2 yıl hapse mahkum etti. Gönyeli’deki evinde çeşitli bölmelerde sakladığı 125 miligram hintkeneviri ve 26 gram kokain türü uyuşturucu madde ile hassas terazi bulunduran sanık Raif Dinçkol, dün yargılanmak üzere mahkemeye çıkarıldı. Bir süredir Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Dinçkol, ‘uyuşturucu ithal ve tasarruf’ suçlarından yargılandı.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve Savunma Makamı hazır bulundu.

“Hassas terazi de bulundu”
Heyet adına dava kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Esendağlı, sanık Dinçkol’u kendi ikrarı ve İddia Makamı’nın ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.
Esendağlı, 28 Ağustos 2013 tarihinde sanığın İngiltere’den temin ettiği 125 miligram hintkeneviri ve 26 gram kokain türü uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan Kuzey’e ithal ettiğini söyledi. Polisin aldığı ihbar üzerine Gönyeli’de ikamet eden sanığın evinde yapılan aramada söz konusu uyuşturucuların farklı bölmelerde ve hassas terazinin de tespit edildiğini belirtti.

“Uyuşturucu kullanımını alışkanlık haline getirdi”
Sanığın uyuşturucu maddeyi kendi kullanımı için adaya ithal ettiğini ve uyuşturucu kullanımını alışkanlık hale getirdiğini aktaran Melek Esendağlı, toplum sağlığını etkileyen bu tür suçlara ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.
Söz konusu uyuşturucu miktarının azımsanmayacak ölçüde olduğuna değinen Yargıç, Sanık Raif Dinçkol’un  aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirerek suçlu bulunduğu davalardan 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bu haber toplam 4272 defa okunmuştur