1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 19 yaşındaki genç uyuşturucudan tutuklandı
19 yaşındaki genç uyuşturucudan tutuklandı

19 yaşındaki genç uyuşturucudan tutuklandı

Girne’de sakin 19 yaşındaki B.Y isimli genç, uyuşturucu madde kullanımı iddiasıyla Lefkoşa’da tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de sakin 19 yaşındaki B.Y isimli genç, uyuşturucu madde kullanımı iddiasıyla Lefkoşa’da tutuklandı.  Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından şüpheli görülen B.Y’nin, Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulunan sigara izmaritiyle tespit edildiği iddiasıyla tutuklanarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı İlhan Damdelen ve zanlı şahsen hazır bulundu.
Savcı Damdelen, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılık Müdürlüğü’nde görevli tahkikat polisi Cemal Ramiz’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Ramiz, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Cemal Ramiz, kayıp emareler olduğunu ve aranan bir şahıs olduğu gerekçesiyle zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç, tutukluluk talebi üzerine önce zanlıya, sonra da Mahkemede hazır bulunan babasına söz hakkı verdi.

Zanlı: “Pişmanım”

Zanlı B.Y, “Çalışan bir insanım ve çok pişmanım. Yılbaşında benim düzenlediğim organizasyonlar var. 2 gün olursa daha iyi olacak” dedi.
Baba M.Y ise “Ben böyle bir şey yaptığını hiç görmedim. Görsem zaten razı olmam. İnşaata işçiyim, istemem çocuklarım böyle şeyler yapsın. Benim itirazım ne olacak ki” dedi.
Bunun üzerine Yargıç Gökhan Asafoğulları da  polis memurunun şahadetini ve diğer beyanları değerlendirerek, meselenin ciddiyetine vurgu yapıp, soruşturmanın selameti açısından zanlı B.Y’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1456 defa okunmuştur