1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “15 yaşında çocukla ilişkiye girdiler” iddiası
“15 yaşında çocukla ilişkiye girdiler” iddiası

“15 yaşında çocukla ilişkiye girdiler” iddiası

SOS Çocuk Yuvası’ndan 27 Haziran’da kaçan 15 yaşındaki N.K’nin (K), zanlı R.A’nın yanında bulunmasından sonra başlatılan soruşturmada kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiasıyla V.G de tutuklandı.

A+A-

SOS Çocuk Yuvası’ndan 27 Haziran’da kaçan 15 yaşındaki N.K’nin (K), zanlı R.A’nın yanında bulunmasından sonra başlatılan soruşturmada kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiasıyla V.G de tutuklandı.

Polisin tamamladığı soruşturmada dün her iki zanlı da teminat maksatlı mahkemeye çıkarıldı.
Zanlılardan R.A’nın KKTC ile hiçbir bağlantısı olmadığı gerekçesiyle davaları görüşülene kadar cezaevine gönderilirken, V.G. ise davaları görüşülene kadar KKTC dışına çıkışının yasaklanmasıyla serbest bırakıldı.
Dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Pınar Beyoğlu huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Sönmez’i mahkemeye tanık olarak dinletti.
Polis memuru Hasan Sönmez, mahkemede yeminli ifade vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Soruşturma tamamlandı

Sönmez, zanlı R.A’nın “16 yaşından küçük kız çocuğuna cinsel tecavüz” suçundan methaldar olduğunu söyledi.
Zanlının 3 Temmuz’da mahkemeye çıkarılarak aleyhinde üç günlük tutukluluk alındığını aktaran Sönmez, zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi.
Zanlının KKTC’de turist olarak bulunduğunu söyleyen Sönmez, zanlı R.A’nın davaları görüşülene kadar mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

“Ailem Türkiye’de, cezamı orada çekmek istiyorum”

Verilen şahadetin ardından söz alan zanlı, “Ailem Türkiye’de, cezamı çekmek istiyorum ama Türkiye’de” dedi.

Tutuklu yargılanacak

Zanlının beyanının da ardından Yargıç Pınar Beyoğlu, zanlı R.A’nın, KKTC ile bağlantısının bulunmadığını göz önünde bulundurarak, davaları görüşülene kadar iki ayı geçmemek şartıyla cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak kalmasını emir verdi.
N.K’nin R.A’nın evinde bulunmasının ardından polisin başlattığı soruşturma da N.K’ye tecavüz ettiği iddia edilen V.G’de mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede iddia makamının tanığı olarak polis memuru Hasan Sönmez yeminli olarak şahadet verdi.

Arabasıyla alıp, evine götürmüş

Sönmez, zanlı V.G’nin, “16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tecavüz suçundan methaldar olduğunu söyledi. Zanlı V.G’nin, 27 Haziran’da SOS Çocuk Yuvası’nda kalmakta olan 15 yaşındaki N.K’yi, Lefkoşa’dan arabasıyla alarak, evine götürdüğünü söyleyen Sönmez, N.K’nin verdiği ifadede de V.G’nin, “16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tecavüz” suçunu işlediğini söyledi.
Zanlının önceki gün Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Sönmez, V.G’nin KKTC vatandaşı olduğunu ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

“Bana kalacak bir yeri olmadığını söyledi, o yüzden evime götürdüm”

Mahkemede kendini avukatsız olarak savunan V.G, “Çocuğun polise verdiği ifadeyi kabul etmiyorum. Bana kalacak bir yeri olmadığını söyledi, ben de evime götürdüm. Kesinlikle temasta bulunmadım” dedi.

Davaları görüşülene kadar serbest kaldı

Yapılan beyanın ve şahadetin ardından Yargıç Pınar Beyoğlu, zanlı V.G’nin davaları görüşülene kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasını, haftada bir gün ıspatı vücüd yapmasını, KKTC vatandaşı iki kefilin 100’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmesiyle birlikte,  mahkeme veznesine 10 bin TL nakdi teminat yatırarak davaları görüşülene kadar serbest kalması emrini verdi. Teminat şartlarını yerine getiren zanlı, davaları görüşülene kadar serbest kaldı

Bu haber toplam 2887 defa okunmuştur