1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 10 yıl hapis!
10 yıl hapis!

10 yıl hapis!

Mağusa’da tasarrufunda toplam 2 kilo 249 gr 550 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduran sanık Ali Alevşimşek, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da 2013 yılı Mart ayı içerisinde tasarrufunda 2 kilo 249 gr 550 mg ve tütünle karışık 236 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alarak tasarrufunda bulunduran sanık Ali Alevşimşek dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılan sanık Alevşimşek 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

780 paket almıştı...
Sanık Ali Alevşimşek, cezaevinde tanıştığı Cumali Ulusu Elidemir’den iş istemiş, Elidemir ise sanık Alevşimşek’e kendisinden haber beklemesini söylemişti. 16 Mart 2013 tarihinde ise sanık Alevşimşek, Cumali Ulusu Elidemir’in direktifi ile 2 bin 780 paket olmak üzere 8 kilo uyuşturucu maddeyi alarak Gürkan Abaruz’un Derince’deki evinin yardımcı odasına götürüp Gürkan Abaruz ile birlikte sayarak konu uyuşturucu maddelerden 2 bin paketini Derince’de madıraya saklamış, kendisi de 780 paket uyuşturucuyu alarak Mağusa’daki evine götürüp saklamıştı. Sanık Alevşimşek, daha sonra 780 paket uyuşturucudan 50 paketini Abaruz’a geri vermişti. 20 Mart 2013 tarihinde ise Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanık Alevşimşek’in tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrenmiş ve evinde yapılan aramada 720 paket uyuşturucu madde ele geçirmişti.

“Caydırıcı cezalar verilmeli...”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, sanık Ali Alevşimşek’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın işlediği suçlar için 18 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünün altını çizen Güran, bu gibi suçları işleyenlere karşı caydırıcı, ibret verici ve ıslah edici cezalar verilmesi gerektiğinin ortada olduğuna dikkatleri çekti. Güran, sanığa ceza takdir ederken tplumun menfaatlerini korumak açısından ibret verici bir ceza verilmesi gerektiğini belirterek, sanık Alevşimşek’i 10 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Sanık 10 yıla tepki gösterdi...
Sanık Ali Alevşimşek, 10 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini duyunca tepki göstererek mahkeme salonunu terk etti. Polis tarafından tekrar mahkeme salonuna getirilen sanık “Ben ne yaptım ki 10 yıl hapis cezası verdiniz?” diyerek isyan etti.

Bu haber toplam 5317 defa okunmuştur
Etiketler : ,