1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 10 katlı Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde 45 bölüm olacak
10 katlı Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde 45 bölüm olacak

10 katlı Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde 45 bölüm olacak

Yakın Doğu Üniversitesi’nin ileri teknolojik laboratuarlar ile donatılmış olan yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası, 15 Kasım’da yapılacak açılış töreni ile eğitim vermeye başlayacak.

A+A-

 

 

Yakın Doğu Üniversitesi’nin ileri teknolojik laboratuarlar ile donatılmış olan yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası, 15 Kasım’da yapılacak açılış töreni ile eğitim vermeye başlayacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nu bünyesinde barındıracak olan yeni binada ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere 45 bölümde üst düzey bilgi ve becerilerle donatılmış sağlık profesyonelleri yetiştirilecek.

Sağlık Bilimleri Fakültesi, başta Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi olmak üzere Yakın Doğu Üniversitesi Diş hastanesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne, donanımlı ve iyi eğitim almış tekniker ve uzman elemanlar yetiştirecek.

Sağlık Bilimleri Fakültesinde, Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sağlık Yönetimi, Odyoloji, Dil ve Konuşma Terapisi, Ergoterapi,  Çocuk Gelişimi, Ebelik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Gerontoloji, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümleri’nde verilecek uluslararası standartlarda eğitim-öğretim ve sunacağı araştırma olanakları ile mesleki bilgi birikimine sahip bireyler yetiştirilecek.

Ayrıca,  Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Acil Hemşireliği, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Sağlık Yönetimi alanlarında 6 yüksek lisans ve Beslenme ve Diyetetik ile Hemşirelik alanlarında ise 2 doktora programı yürütülecek.

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 23 Programla Ara Eleman Yetiştirilecek…

Sağlık hizmetleri alanında nitelikli yardımcı sağlık personeli yetiştiren, ülkemizde bu alanda üstün bilgi ve beceri ile donatılmış teknik elemanların kazanılmasını sağlayan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 23 programla eğitim verecek.

Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Çocuk Gelişimi, Diyaliz Teknikerliği, Ebelik Teknikerliği, Eczacılık Hizmetleri, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Laborant ve Veteteriner Sağlık, Odyometri, Optisyenlik, Ortopedik Protez Ortez, Patoloji Laboratuarı Teknikerliği, Perfüzyon Teknikerliği, Radyoterapi Teknikerliği, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknolojisi, Tıbbi Laboratuar Teknikerliği ve Yaşlı Bakım, alanlarında donanımlı ara elemanlar yetiştirilecek. Çağdaş donanıma sahip yeni fakülte binasında öğrencilere, yüksek teknolojiye sahip yeni laboratuarlarda eğitim alma imkanı sağlanıyor. Sağlık Bilimleri Fakülte Binasında farklı alanlarda ileri teknoloji ile donatılmış 18 adet laboratuar bulunuyor. Laboratuarlardan başlıcaları arasında, FIR Laboratuvarı, Hemşirelik Laboratuvarı, Beslenme ve Diyetetik Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Dil ve Konuşma Laboratuvarı, Ergoterapi Laboratuvarı ve Odyoloji Laboratuvarı yer alıyor.

 

 

Bu haber toplam 3698 defa okunmuştur