1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ülke sporuna büyük katkı
Ülke sporuna büyük katkı

Ülke sporuna büyük katkı

Uzunca bir süreden beridir kuruluş çalışmalarını sürdüren Mağusa Futbol Akademisi artık resmen faaliyete geçti

A+A-

Kaya Emiroğlu

Ülke sporuna ve futboluna büyük katkı koyacak olan ve uzunca bir süredir kuruluş çalışmalarını devam ettiren Mağusa Futbol Akademisi Altyapı Derneği, resmen faaliyetlerine başladı. Kuruculuğunu ülkemizin deneyimli teknik direktörlerinden Ahmet Ogan’ın üstlendiği akademide, antrenör olarak MTG ve Dumlupınar’da yıllarca futbol oynamış Hasan Tamel’in yanısıra, Hakan Şeren, Batur Sağlamer, Tulin Nur, Berkan Canatan ve kaleci antrenörü olarak ta Mustafa Özkaraman görev alacak. Yönetici kadrosunda ise Ömür Atamer, Doğan Bahçecioğlu, Hüseyin Çelebi, Ahmet Kara, Levent Çoban, Hüseyin Aşık, Türkay İlkman, Hakkı Atlıer, Hüseyin Özyalçın, Mehmet Fuat, Hüseyin Selent ve Mehmetali Akterzi yer alıyor.

Yaş grupları olacak
Çalışmalarını haftada iki kez olmak üzere Karakol İlkokulu halı sahasında aralıksız sürdüren Mağusa Futbol Akademisine ilgi ve katılım her geçen gün artıyor. Mağusa Futbol Akademisi Altyapı Derneğinde yaş grupları, hazırlık grubu 2005-2008 doğumlu, 1. grup 2002-2004 doğumlu, 2. grup 1999-2000-2001 doğumlu olmak üzere 3 kategoride yer alırken toplam 75 sporcu bulunuyor. Ayrıca 5 yaşından 15 yaşına kadar her yaş gruplarında ayrı eğitimciler görev yapıyor.

“Since 1999 - ∞… Yetiştirdiklerimiz, Yetiştireceklerimizin Teminatıdır”
Mağusa Futbol Akademisi ilginç ama etkili bir sloganla da tanıtımını yapıyor. “Since 1999 - ∞… Yetiştirdiklerimiz, Yetiştireceklerimizin Teminatıdır” sloganıyla yola çıkan akademi, doğu bölgesi kulüpleri için son derece önem arz eden futbol alt yapı (özkaynak) olarak geleceğin futbol yıldızlarını yetiştirerek bu bölgedeki kulüplerin hizmetine sunmayı hedefliyor. Derneğin resmi açılış basın açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:
“Geçmişle kıyaslanan futbolumuzun daha iyi yerlere gelebilmesi için alt yapının (özkaynak) çok büyük önemi olduğu geçmişten günümüze kadar hep görülmüştür. Bölgede bu anlamda kapsamlı oluşturulan ilk ve tek alt yapı (özkaynak) derneği olarak dikkat çekiyor. Kısa sürede kurulmuş olan Mağusa Futbol Akademisi çalışmalarında ülke sporunda kalıcı değişim, ve değerler yaratmayı amaçlarken, çocuklarımızın özgüveni gelişmiş, sosyal ve sağlıklı bir şekilde yetiştirmek. Mağusa bölgesindeki futbolu bilimsel ve her yönü ile öğrenmek isteyen çocuklara imkan sağlayarak günümüzde yetişen gençlerin bir çok kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, disiplinli, paylaşmayı ve grup içerisinde nasıl davranması gerektiğini öğrenmesi konusunda olumlu davranışlar kazandırmayı hedeflemektedir. Derneğin yaptığı faaliyetler bölge halkı ve veliler tarafından olumlu karşılanırken teşvik edici mesajların verilmesi akademi çalışanlarını daha fazla motive ederek çalışma şevkini artırıyor.  Bu derneğin bir başka amacı da bölgedeki kulüplere temelden sporcu yetiştirmek. Mağusa Futbol Akademisi geleceği sağlam temeller üzerine kurulabilmesi için tüzük çalışmalarını tamamlayarak Kaymakamlığa teslim edilirken, resmi açılış yapılması ile ilgili yöneticiler ve teknik ekip yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.”

Bu haber toplam 1269 defa okunmuştur