1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. UBP DURUŞMASINDA KARAR 14 KASIM'DA
UBP DURUŞMASINDA KARAR 14 KASIMDA

UBP DURUŞMASINDA KARAR 14 KASIM'DA

Bugün hitaplarla devam eden mahkemede ara emri başvurusuna yönelik kararı 14 Kasım Çarşamba günü açıklayacak.

A+A-

 

 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultay sonucuna itiraz ve genel başkanlık yetkilerinin kullanılmamasına yönelik ara emri talebiyle Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif tarafından Başbakan İrsen Küçük aleyhine açılan davanın görüşülmesi bugün de devam ediyor.

Kıdemli Yargıç Emine Dizdarlı huzurunda yapılan duruşma saat 11.00’de başladı ve kurultayda başkanlığa aday olan Genel Başkan Başbakan İrsen Küçük’ün avukatlarının davaya itirazları dinlendi.

ULUNAY


Mahkemede ilk sözü alan davalı tarafın avukatı Ergin Ulunay, ele almak istedikleri ilk konunun yargıya yönelik itirazlar olduğuna dikkat çekerek, dava konusunda Kaza Mahkemesi’nin yargı yetkisi ve ara emri yetkisi olmadığını savundu.

Siyasi Partiler Yasası’na dikkat çeken Ulunay, Kaza Mahkemesine, disiplin yetkisi dışında hiç bir konuda yetki verilmediğini ileri sürdü.

Her siyasi partinin bir tüzüğü olduğunu, Parti tüzüğünün ise yasa gücünde olduğunu dile getiren Ulunay, tüzüğün 22. maddesinin bu konuda son notayı koyduğunu ve dava konusundaki kararın ancak parti yetkili organları tarafından verebileceğini savundu.

Ara emriyle ilgili hususta da Kaza Mahkemesinin siyasal partilerin hareketlerine müdahale emri veremeyeceğini ileri süren Ulunay, “burada dava sebebi de, davacı olunabilecek konu da yoktur. Kaza mahkemesinin yargılama ve ara emri verme yetkisi de yoktur” dedi.

Karşı tarafın “Telafisi mümkün olmayan zarar ziyan” iddiasına karşılık hiç bir delilin ortaya konmadığını ileri süren Avukat Ergin Ulunay, ancak ara emri kararı verilmesi halinde telafisi olmayan zarar ziyanın meydana geleceğini iddia etti.

Ulunay, sunduğu sebepler dolayısıyla ara emri talebinin reddedilmesini istedi.

DORATLI

Davalı taraf avukatı Salih Can Doratlı da, Kaza Mahkemesi’nin bu davayı denetleme yetkisi olmadığını savunarak, siyasi partilerin iç mekanizmalarıyla denetlenebileceğini, bu sebeple ara emri müracaatının reddedilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Doratlı, ara emri ve davanın reddini talep etti.

İtirazları dinleyen Yargıç Emine Dizdarlı da, davacı tarafın Avukatı Fuat Veziroğlu’nun talebiyle davanın görüşülmesine saat 14.00’e kadar ara verdi.

Öğleden sonra hitaplarla devam eden mahkemede ara emri başvurusuna yönelik kararı 14 Kasım Çarşamba günü açıklayacak.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur