1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. SAĞLIK-SEN: SAĞLIKTA ŞİDDETİN NEDENLERİ ARAŞTIRLISIN
SAĞLIK-SEN:  SAĞLIKTA ŞİDDETİN NEDENLERİ ARAŞTIRLISIN

SAĞLIK-SEN: SAĞLIKTA ŞİDDETİN NEDENLERİ ARAŞTIRLISIN

Sağlık-Sen, sağlıkta şiddetin nedenlerini ve tedbirlerini araştıracak Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

A+A-

 

Sağlık Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), sağlıkta şiddetin en fazla acil servislerde görüldüğüne, saldırıların her geçen gün arttığına işaret ederek, sağlıkta şiddetin nedenlerini ve tedbirlerini araştıracak Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Sağlık-Sen Başkanı Kemal Oktar bugün yaptığı yazılı açıklamada, sağlıkta çalışanların iş yükünün arttığı ancak istihdamların yeterli olmadığına işaret ederek, “Vatandaşların, çalışanların üzerinde baskı kurmayı da tedaviye ulaşmada önemli bir unsur olarak gördüklerine tanık olmaktayız” dedi.

Oktar, uygulanan yanlış politikalar ve siyasilerin söylemleriyle, vatandaş ile sağlık çalışanlarının karşı karşıya getirildiğini; sağlık çalışanlarının “tükenmişlikle” karşı karşıya kaldığını belirterek, iş yoğunluğu ve iş yükünün sürekli artmasını eleştirdi.

Kemal Oktar, şiddetin önüne geçilmesi için öncelikle eğitim çalışmaları yapılması, vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesi, şiddetin yanlışlığı ve yol açtığı tahribatın anlatılması gerektiğine dikkat çekerek, “Sağlık çalışanlarına da hizmet içi eğitimlerle stres yönetimi ve iletişim gibi konularda eğitim verilmesinin faydalı olacağı kanısındayız” dedi.

Oktar, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin azaltılması için, caydırıcı cezalar getirilmesinin zorunlu olduğunu artık siyasilerin anlamasının şart olduğunu vurguladı.

“TÜM PAYDAŞLARLA ORTAK ÇALIŞMA YAPILMALI”

Sağlık-Sen Başkanı Kemal Oktar açıklamasında, şiddetin önlenmesi konusunda tüm paydaşların birlikte, ortak çalışmalar yürütmesi gerekliliği ifade ederek şöyle dedi:

“Katkı sunmak isteyen sağlık meslek örgütleri ve sivil toplum temsilcileri, özel güvenlik şirketleri, hasta hakları derneği, hastane yöneticileri, emniyet güçleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri sürece dahil edilmelidir. Aksi takdirde yapılanlar göstermelik olmaktan öteye gidemez.”

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1035 defa okunmuştur
İlgili Haberler