Okuyorum

Okuyorum

Okuyorum

A+A-

Yurdagül Akcansöy

 

Bu hafta minik ve genç okurlar için bir sayfa hazırladım. Ülkemizde geçtiğimiz günlerde birçok kitap yayınlandı. Yeni yayımlanan bu kitapları okumaya başladım. Haftaya bu konuda okuduklarımı size aktaracağım. Okumalarınız bol olsun. Mutlu haftalar…


Yaramaz Periler
Şekerleme Ziyafeti
Lucy Mayflower, Altın Kitaplar

Ulu Ardıç Peri Okulu sevimli ve bir o kadar yaramaz öğrencileriyle ün salmış farklı bir okuldur.  Genellikle yaptıkları büyülerin tersi tutar. Doğrusu, tutunca da ya başlarını beladan kurtarır ya da başkalarının başlarını belaya sokarlar!
Bahar Bayramı yaklaşırken, yapılacak olan “Şekerleme Ziyafeti” için şalgam yeni tarifler denemektedir. Acaba bu sefer şekerlemelerin içine ne katacaktır?


Rico ve Oskar – Derin Gölgeler
Andreas Steinhöfel, Tudem Eğitim Hizmetleri

Rico 11 yaşında, annesiyle birlikte yaşayan "derin" yetenekli ve bu nedenle yaşıtlarından biraz farklı bir çocuk. Zamanın büyük çoğunluğunu teşvik merkezinde ve oturdukları apartmandaki komşularının evlerinde geçiriyor. En sevdiği eğlenme aktivitelerinden biri, "Kır Saçlı Yabanarıları" adlı emekliler kulübünde annesiyle bingo oynamak. Çünkü kendi zihni ile bingo topları arasında çok önemli bir yakınlık kuruyor Rico. Çoğu insan için "basit" olan eylemler onun için zor. Çok heyecanlandığında ya da kızdığında zihninin bir bingo silindiri gibi çalıştığını söylüyor. Buna karşın küçük Rico, usta bir hikâye anlatıcısı ve iyi bir dedektif.


Pof Kuyruk
Gürsel Korat, Yapı Kredi Yayınları

Pof Kuyruk meraklı mı meraklı bir sincaptır. Her şeye burnunu sokar. Ama bu merakının bedeli ağır olur: Güzel mi güzel, pofuduk kuyruğunu kaybeder. Sadece kuyruğunu kaybetmekle kalmaz, adından ve neşesinden de olur. Artık onun adı Kuyruksuz'dur.
Bu duruma çok üzülen sincapçık, derdine çare aramaya başlar. Gelin görün ki, bulduğu çözümle hem aklı hem de hayatı karışır...


Keşfedin Antik Dünya
Richard Tames, İş Bankası Yayınları

Antik Dünya'yı ziyaret et ve maceracı bir uygarlığın görkemli başarılarını keşfet… Bir amfi tiyatro ziyaret edip, agorada bir Pazar tezgâhına uğrayacak ve girdikleri savaşlara tanıklık edeceksiniz. Bir dizi pratik proje geçmişi bugüne taşımanıza yardım edecek Parthenon'u yeniden inşa edecek, komik bir mask yapacak ve Eski Yunan alfabesini öğreneceksiniz.
Adım adım ilerleyen 15 proje ile geçmişi yeniden yaratma olanağı bulacaksınız ve
gerçek olayların konu edildiği kutular, geçmişin içyüzünü iyice kavramanı ve bugünle bağlar kurmanızı sağlayacak…


Sıradan Bir Çocuk
Andrew Cements, Günışığı Kitaplığı

O, sıradan bir çocuk. Ne uzun, ne kısa. Ne güzel, ne çirkin. Ne şişman, ne zayıf. Karnesi yıldızlarla dolu değil, ama sınıfta kalmaya da çok uzak. Ayakkabı numarası bile ortalama. Jordan evine, okuluna, kasabasına, hatta ona öyle geliyor ki, tüm dünyaya göre gösterişsiz, sıradan bir kız ve onun dışında herkesin bir yeteneği var. Ama sonunda kendini keşfetmeye karar verip, bir hedef belirliyor: Yıl sonuna kadar içindeki büyük yeteneği ortaya çıkarmak!..


Güneşi Kıskandıran Kız
Tuna Kiremitçi, Kırmızı Kedi

Bir zamanlar küçük bir köyde Sumru adında bir kız yaşardı. Güneş’ten bile sarı, Güneş’ten bile güzel, upuzun, sapsarı saçları vardı Sumru’nun. Yaşadığı köy, eskiden hep pırıl pırıl güneşliyken şimdi kül rengi bulutlarla kaplı ve güneşsizdi, sürekli yağmur yağardı. Bu yüzden köylüler, köylerinde bir büyücü olduğunu düşünür, büyücü sandıkları herkesi köylerinden kovarlardı. Ama ne yapsalar Güneş o sıcak yüzünü göstermezdi. Bu duruma çok üzülen Sumru ile Emre, Güneş’i aramak için karanlık ormana doğru yola çıktılar. Ve böylece serüven dolu günler başladı iki çocuk için. Güneş’i bulmak için pek çok tehlikeye göğüs gererler, pek çok zorlukla karşılaşırlar. Ama acaba Sumru ile Emre köylerine Güneş’i getirmeyi başarabilecekler mi? Çıktıkları bu yolculukta kendilerini neler ve kimler beklemekte?


Bol Bol Peynir
Alan Snow, İthaki Yayınları

Sıçanköprü’nün başı belada!...Hem yeryüzü hem de yer altında tehlike çanları çalıyor.
Ve olayları çığırından çıkarmak için hırsız’ın daha da büyük planları var.
Arthur ve arkadaşları, Hırsız’ın şeytani planlarını engellemek ve Sıçanköprü’yü kurtarmak için görev başındalar…


Kuzey Kutbu Macerası
Skye Waters, İş Bankası Yayınları

“Köpeklerin seslerini duyuyor musun? Bunlar seni heyecanlı bir kutup macerasına çağıran Yıldızışığı Karköpekleri'nin sesleri! Ella'nın inanılmaz bir sırrı var. O, aslında doğanın koruyucuları olan Yıldızışığı Karköpekleri'nin lideri. Kuzey Kutbu'nda elmas arayan bir ekip göç eden karibuların hayatını tehlikeye atınca, Ella ve yavru köpeği Mavi soluğu Kuzey Kutbu'nda alır.”


KİTAP DÜNYASI…


Kemal Tahir’in 1947-1951 yılları arasında Karikatür, Son Saat, Vatan gibi süreli yayınlarda tefrika edilen romanları, ilk kez bir toplu basımla okurlarla buluşturuluyor.

MonoKL Yayınları tarafından 27-28 Nisan tarihinde düzenlenecek Filozoflarla İstanbul’da: “Yeni Özgürlük ve Özne Biçimleri” konferansına sol çevrelerde büyük fırtınalar koparan İmparatorluk ve Çokluk gibi yapıtların yazarı, “Özgür Kuş’un-Yoksul’un-Çokluk’un” savunucusu dünyaca ünlü İtalyan filozof Antonio Negri Onur Konuğu olarak katılıyor.

   Amerikalı ünlü çocuk kitabı yazarı ve çizeri E.L. Konigsburg, 83 yaşında hayata veda etti.

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 104. Sayısı

Adres Kıbrıs 104. Sayısı