1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Niyetimizden vazgeçmeyeceğiz”
“Niyetimizden vazgeçmeyeceğiz”

“Niyetimizden vazgeçmeyeceğiz”

Değirmenlik Spor Kulübü başkanı Emir Ali Öztüccar, transfer ettikleri Dimitris Vasiliou’nun takımlarında forma giymesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Değirmenlik Spor Kulübü, transfer ettikleri Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitris Vasiliou ile ilgili olarak dün bir basın toplantısı düzenledi. Kulüp lokalinde gerçekleşen basın toplantısında başkan Emir Ali Öztüccar, Vasiliou ile ilgili süreç hakkında bilgi verirken futbolcuyu oynatma konusundaki niyetlerinden vazgeçmeyeceklerine vurgu yaptılar. Öztüccar “Vasiliou’nun Sadık Cemil Stadı’nd futbol oynamasını istiyoruz” dedi.

Öztüccar “Dimitris elçi olmayı kabul etti”
Değirmenlik Spor Kulübü başkanı Emir Ali Öztüccar bir haftadır Değirmenlik olarak gerek ülke, gerek Türkiye gerekse Dünya basınında Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitris Vasiliou transferi hakkında yer aldıklarını belirtti. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ve Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında Zürih’te imzalanan geçici anlaşma metninden sonra ülke liglerinde Kıbrıslı Rumların oynaması yönünde adımlar atıldığını hatırlattı. Bu doğrultuda Dimitris Vasiliou ile temas kurduklarını ve ona adanın kuzeyinde sıkıntı yaşamayacağını belirttiklerini ancak güneyde farklı durumlar olabileceğini anlattıklarını söyleyen Öztüccar o da futbolu sevdiğini ve 2 federasyon başkanının yakınlaştırma düşüncesi doğrultusunda bir elçi olmayı kabul ettiğini söylediğini kaydetti.

“Antrenörlük görevinden oldu. İşinde baskı var”
Güney Kıbrıs basınında çıkan haberlerden sonra Rum fanatiklerin baskısının, Vasiliou’nun Aradippou U15 takımındaki antrenörlük görevinden ettiğini, elektirik kurumundaki iş yerinden de baskı gördüğünü söyleyen Öztüccar, süreci yakından takip ettiklerini söyledi. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’ndan konunun çözülmesi için KOP Başkanı Koutsokoumnis ile temas kurmasını istediklerini belirten Öztüccar ancak Sertoğlu’nun hiçbir şekilde çağrılarına yanıt alamadığını kaydetti.

“Elimizden geleni yapacağız”
KTFF’nin 42 kulübün onayı ile Zürih’teki metine imza attığını, 42 kulüpten bir tanesinin kendilerinin olduğunu söyleyen Öztüccar ülke gençliği adına bu adımı attıklarını belirtti ve KTFF’yi desteklediklerini söyledi. Öztüccar gerekli görüşmeleri yaparak Vasiliou’nun Sadık Cemil Stadı’nda maç yapması için ellerinden geleni yapacaklarını, atılan adımların çoğalması gerektiğini vurguladı. Öztüccar isteklerinin KOP başkanı Koutsokoumnis’in attığı imzanın arkasında durması olduğunu söyledi.

“Bu yola baş koyduk”
Dimitris Vasiliou’nun gerçekleşen basın toplantısına gelmeyi çok istediğini ancak gelemediğini söyleyen Öztüccar, Güney Kıbrıs basınından da medya mensuplarını davet ettiklerini ancak toplantıya gelmediklerini belirtti. Konu ile ilgili alternatif planları olduğunu dile getiren Değirmenlik başkanı “Bu yola baş koyduk. Rum fanatikler veya KOP’un tutumuna rağmen niyetimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi. Öztüccar sözlerinin sonunda Güney’de yakınlaşmayı isteyenlerin de devreye girmesi gerektiğini belirtti.

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur