
MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR
Güney Kıbrıs’ın, doğalgaza ilişkin 2. tur izin ihalesi çerçevesinde şirketlerle yürüttüğü müzakerelerin bugün de devam edeceği belirtildi
Güney Kıbrıs’ın, doğalgaza ilişkin 2. tur izin ihalesi çerçevesinde şirketlerle yürüttüğü müzakerelerin bugün de devam edeceği belirtildi.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, “Münhasır Ekonomik Bölge” içerisinde bulunan diğer parsellerde doğalgaz aranması ve çıkarılmasına ilişkin 2.tur izinler çerçevesinde, Fransız “Total” şirketiyle dün. 10. ve 11. parseller için müzakerelere başladığını yazdılar.
Gazete, İtalyan “ENI” şirketiyle de, 2. 3. ve 9. parseller için müzakerelere başlanacağını belirtti.
Habere göre, Kıbrıs Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis dün yaptığı açıklamada Güney Kıbrıs’ın, doğalgaz sıvılaştırma terminalinin inşasına ilişkin bütünlüklü planı uygulamaya koymasıyla ilerlemeye devam etmesi gerektiğini söyledi.
Silikiotis, açıklamasında bölge ülkeleriyle kurulan ittifakların da desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparken Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin de beslenmesi için doğalgaz koridorunun yaratılması amacıyla gerekli çalışmaların da tamamlanması gerektiğini söyledi.
Türkiye Enerji Bakanı’nın “Avrupa ile Yunanistan’a doğalgaz sağlanması için boru hattı oluşturulması amacıyla Katar ile işbirliği yapılacağı” şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine Silikiotis, Türkiye’nin ne planladığına ilişkin olarak yorum yapmalarını mümkün kılan bir şeyin bulunmadığını söyledi.
Silikiotis, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin egemenlik haklarını yerine getirerek, planladıkları tüm çalışmaları uygulamak istediklerini de bir kez daha vurgulamak istediğini ifade etti.

















