1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "İhmal ettik, kusura bakmayınız"
"İhmal ettik, kusura bakmayınız"

"İhmal ettik, kusura bakmayınız"

Mecliste söz alan Tatar, muhalefetin eleştirilerini samimiyetle kabul ettiklerini iddia ederek yoğunluk nedeniyle ihmal olabileceğini söyledi, muhalefete hitaben “Kusura bakmayın” dedi.

A+A-

 

 Başbakan Ersin Tatar, yaşanılan sürecin ciddi şekilde devam ettiğini söyledi, "Rehavete kapılmamak gerekir" dedi.

Mecliste söz alan Tatar, muhalefetin eleştirilerini samimiyetle kabul ettiklerini belirterek, yoğunluk nedeniyle ihmal olabileceğini söyledi, muhalefete hitaben “Kusura bakmayın” dedi.

Muhalefetle daha sık görüşme konusuna sıcak baktığını söyleyen Tatar, her öneriye açık olduğunu savundu.

Tatar işsizlik ödeneğinin 1500 TL’ye düşürülmesi konusunu gündeme taşıdı, “Daha fazla işsiz yaratılmaması için bu adımı attık. İşini kaybeden işsizler sadece 4 ay bu parayı alacak” dedi.

“İşverenler bu ortamda işçisini durdurmayı tercih edebilir. Biz işletmelerin işten durdurmama noktasına taşımak için bu adımı attık. Onları da anlıyoruz” diyen Tatar, bu dönemin işten durdurma dönemi olmadığını söyledi.

Ekonomik olarak da ayakta durmak zorundayız” diyen Tatar “Yerli üretim, yerli tüketim, yerli istihdam” vurgusu yaptı.

Teşvik düzenlemeleri ile yerli üretime sahip çıkılması gerektiğini anlatan Tatar “Şu andan dip noktadayız. Her şey diptedir. Hareketlenme başladığında sanayi bölgelerimizde birçok ürünün üretileceğini düşünüyoruz” dedi.

KIB-TEK’te ihalesi alımlar iddiası

“Benim aldığım bilgiye göre pazarlığı da yapılmış”

KIB-TEK’teki ihalesiz alımlar konusuna da cevap veren Tatar “Dönem dönem bakımlar için böyle olabilir. Benim aldığım bilgiye göre pazarlığı da yapılmış. Jeneratörlerin servis bakımları konusunda yönetim kurulu bir karar aldı. Sayın Taçoy bunu açıklayacak” dedi.

Pandemi konusunda “hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” noktasında olduklarını anlatan Başbakan Tatar ülkede yeni bir süreci nasıl kurulabileceğini konuştuklarını ifade etti.

“Ekonomik hayat bizi bazı açılımlasın yapılması noktasına getirmiştir. 4 Mayıs’tan itibaren yapılacak açılımların hangi şartlarda olacağı da ortaya çıktı. Bunu önceden duyuracağız. Hazırlıkların yapılmasını isteyeceğiz” diyen Tatar restoranlar gibi yoğun temaslı sektörlerin sona bırakılacağını açıkladı.

Tatar, şartlı tahliye konusunda ise mahkumların zor koşullarda olduğunun herkes tarafından bilindiğini herkesin farklı talepleri olduğunu ancak Tahliye Kurulu’nun kendi hassasiyetleri çerçevesinde karar alındığını ve bu karara kimsenin müdahale edemeyeceğini belirtti.

“Hepimiz corona profesörü olduk”

“Her TV programında her uzman bir şeyler söyler. Hepimiz corona profesörü olduk bunları dinleye dinleye” diyen Tatar uzmanların söylemlerine kulak verildiğini, bundan kimsenin şüphesi olmamasını istedi.

Hükümetin muhalefetin desteğiyle süreci iyi yönettiğini iddia eden Başbakan Tatar iç borçlanmanın ileride gündeme gelebileceğini söyledi, şimdiki durumda buna ihtiyaç olmadığını düşündüklerini ifade etti.

“Önümüzü göremiyoruz. Tahmin ettiğimizden daha uzun sürebilir. Bütün imkanlarımızı hemen kullanmak istemiyoruz. İç borçlanmayı bu nedenle öteliyoruz. Günü geldiğinde konuşulur” diyen Başbakan Tatar krediler konusunda açılım yaptıklarını iddia etti.

"Türkiye'den 70 milyon TL geldi"

Dengeli bir bütçe için farklı noktalarda tasarrufa gidildiğini ve açılımın zaruri noktalarla ekonomik düzen noktasından başlanacağını ifade eden Tatar, halkın hizmet beklediğini bunun için de çarkların dönmesi için değerlendirmelerde bulunduklarını kaydetti.

CTP milletvekili Asım Akansoy, sıcak para için TC ile yapılan görüşmelerle ilgili soru sormasıyla Tatar, “öyle bir beklenti olduğunu, protokol dışı kaynak içi çalışma yaptıklarını ancak şuan için bu konuyla ilgili detaylı bilgi veremeyeceğini” belirtti.

Tatar, eksiklikler olsa da hep birlikte krizin iyi yönetildiği, ekonominin hareketlenmesiyle, katkılarla zamanla eski düzene dönülebileceğini söyledi.

“KKTC’yi koruyarak öz değerlere sahip çıkarak yeni bir düzenlemeyle şeffaf şekilde yol alacaklarını" söyleyen Tatar, dünyanın da belli şartlarda açılım için adım attığını anımsattı.

Korona öncesi ve sonrası Türkiye’den ne kadar para geldiği sorusuna ise Tatar, "Türkiye ile her zaman iyi ilişkileri olduğunu para akışının sadece devletten devlete olmadığını, turizm eğitim ve savunma alanında oksijenin de Türkiye’den geldiğini" iddia etti.

Tatar, 20 Temmuz’da 750 milyonluk imza atıldığını 70 milyonunun koronavirüs salgını sonrasında gönderildiğini söyledi.

Bedellik askerlikten kaynak sağlanmasının çok olası görünmediğini ancak konuyla ilgili çalışma yapılmasına karşı olmadığını dile getiren Tatar, borçlanma konusunda adım atamamalarının sebebinin şuan için önlerini görememek olduğunu da belirtti.

1 milyar TL yüzde 9 faizle büyük bir kaynak hacmi yarattıklarını da söyleyen Tatar, bu paranın banka üzerinden dağıtılacağını söyledi. Tatar, KKTC’nin ekonomik yapısının herkes tarafından bilindiğini kendilerinin doğru yönetimle krizden çıkabilmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Bu haber toplam 4877 defa okunmuştur
İlgili Haberler