
KIB-TEK’TE SAYAÇ KRİZİ
Aylardır elinde sayaç bulunmayan Kıb-Tek, başvurular karşısında uyguladığı yöntem ile hem kendini hem de vatandaşı zarara uğratıyor.
Kıb-Tek’e sayaç bağlatmak için başvuru yapan kişilere ellerinde sayaç kalmadığını belirten Kıb-Tek yetkililer
Aylardır elinde sayaç bulunmayan Kıb-Tek, başvurular karşısında uyguladığı yöntem ile hem kendini hem de vatandaşı zarara uğratıyor.
Kıb-Tek’e sayaç bağlatmak için başvuru yapan kişilere ellerinde sayaç kalmadığını belirten Kıb-Tek yetkilileri, yine de sayaç bağlama bedelini alıyor.
Ellerinde sayaç olmamasına rağmen sayaç bağlatma bedelini alan Kıb-tek yetkilileri, başvuru yapan şahısların konutlarına düz akım bağlayarak, aylık fatura bedelini de kafadan hesaplar ile belirliyor.
AB’nin destekleri ile hayata geçirilen akıllı sayaç projesi kapsamında, 20 Bin 880 konuta bu sayaçlardan takılmıştı. Henüz sona ermeden projenin genişletilmesi ve geliştirilmesi durdurularak, kurumun büyük ölçekte zarara uğratılması söz konusu oldu.
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun(Kıb-Tek)aylardır elinde sayaç bulunmaması nedeni ile hem kuruma, hem devlete, hem de insanlara maddi zarar verdiğini ifade eden El - Sen Basın - Yayın ve Propaganda Sekreteri Tuluy Kalyoncu, bu konuda acilen tedbir alınması gerektiğini vurguladı.
Haberin ayrıntıları bugün gazeteniz YENİDÜZEN’de

















