
KAÇAK KOYUN SATIN ALAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI…
Dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Karakuş ile Musaoğulları, teminata bağlanarak serbest bırakıldı.
Tirmen’de meydana gelen “İthali yasak mal tasarrufu” ve “Tezkeresiz hayvan bulundurma” suçları ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında poliste tutuklu bulunan Fuat Yıldırımlar’dan kaçak koyun alan Mesut Karakuş ile Nedim Musaoğulları tutuklandı. “İthali yasak mal tasarrufu” ve “Tezkeresiz hayvan bulundurma” suçlarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Karakuş ile Musaoğulları, teminata bağlanarak serbest bırakıldı.
AĞILLARINDA TOPLAM 35 ADET KAÇAK KOYUN BULUNDU…
Olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu Ali Tosun, 4 Ocak tarihinde Tirmen’de meydana gelen “İthali yasak mal tasarrufu” ve “Tezkeresiz hayvan bulundurma” meselesi ile başlatılan tahkikatta zanlı Mesut Karakuş ile Nedim Musaoğulları’nın 2012 yılı Aralık ayı içerisinde daha önceden tutuklanan Fuat Yıldırımlar’dan toplam 35 adet hayvan aldıklarını ve konu hayvanların Güney’den getirilen hayvanlar olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamladığını belirten Tosun, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.
TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Mesut Karataş ile Nedim Musaoğulları’nın pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 500’er TL nakdi teminat ödemelerine ve 1’er KKTC vatandaşının 5’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine emir verdi.

















