1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. GÜZELYURT’TA İHALESİZ İŞLER
GÜZELYURT’TA İHALESİZ İŞLER

GÜZELYURT’TA İHALESİZ İŞLER

'KUŞÇU'da KUŞKU (!) Güzelyurt Belediyesi’nde birçok yapı çalışmasının Belediye Meclisi’ne sunulmadan ve ihaleye çıkılmadan yapıldığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın kendi yetkisini kullanarak hayata geçirdiği çalışm

A+A-

 

 

'KUŞÇU'da KUŞKU (!)

 

Güzelyurt Belediyesi’nde birçok yapı çalışmasının Belediye Meclisi’ne sunulmadan ve ihaleye çıkılmadan yapıldığı ortaya çıktı.  Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın kendi yetkisini kullanarak hayata geçirdiği çalışmaları ihaleye çıkmadan tek bir firmaya vermesi “kıyak” iddialarını gündeme taşıdı.

Bu iddialar bir yenisi daha eklendi. Bu kez belediyesi ihaleye çıkmadan Güzelyurt Ecevit Caddesi ve Ecevit Caddesi’ne çıkan tali yollarda kaldırım ve alt yapı çalışmaları başlattı. Belediye tarafından ihaleye çıkılmadan Kuşçu Kardeşler Construction şirketine verilen çalışmaların bir süreden beri devam ettiği öğrenildi. Belediyede “büyük işlerin” dışında tüm çalışmaların ihalesiz olarak Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın kendi yetkisiyle yapıldığı öğrenilirken, çoğu kararın da Belediye Meclisine sunulmadan alındığı ifade edildi. Bu “büyük işler” ile “küçük işler” ayrımının ne olduğu ise açıklanmıyor.  

 

BAŞKAN YETKİLERİNİ KULLANIYOR

Kaldırım ve alt yapı çalışmalarıyla ilgili Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Belediye İhale Komisyonu’nun yetkisine dayanarak acilen bu çalışmaların başlatıldığını ve yasal bir sıkıntı olmadığını iddia etti. Ancak Güzelyurt CTP-BG Meclis Üyeleri, meclis toplantısında böyle bir karar alınmadığını belirterek, bu çalışmaların Belediye İhale Komisyonu’na sunulmadan yapıldığını dile getirdi. Belediye İhale Komisyonu’nda görev alan Uğur Saygılı da Başkan Özçınar’ın büyük işler dışında hiçbir zaman ihaleye çıkmadığını söyleyerek, kendi yetkilerini kullanarak bu çalışmaları başlattığını vurguladı.

 

İHALEYE ÇIKILMADI 

CTP’li meclis üyeleri, Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın kendi yetkilerini kullanarak, Belediye Meclisi’ne sunmadan kaldırım ve alt yapı çalışmalarını başlattığını söyleyerek, Belediye İhale Komisyonu’ndan onay almadığını açıkladı.

Genelde yapılacak çalışmalarla ilgili CTP’li meclis üyelerinin bilgilendirilmediğini aktaran meclis üyeleri, Özçınar’ın “kendi yetkisinde olduğunu” söyleyip tüm çalışmaları Kuşçu Kardeşler Construction şirketine verdiğini belirtti. Yapı çalışmalarında ihaleye çıkılması gerektiğini vurgulayan CTP’li Meclis Üyeleri, ihalelerin bir tek firmaya  verilmesine de karşı olduklarını vurguladı.

 

 

CTP-BG’li Meclis Üyesi Osman Bican:“İşler ihalesiz ve tek bir firmayla yapılıyor”

 

CTP-BG’li Meclis Üyesi Naciye Candan:“Meclis kararı alınmadan çalışmalar başladı”

 

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar:“Yasal bir sıkıntı yok”

 

Güzelyurt Belediyesi İhale Komisyonu temsilcisi Uğur Saygılı: Başkan genelde Kuşçu  Şirketi’ne iş veriyor, şirkette kendi adamları var.

 

 

Haberin ayrıntıları bugün YENİDÜZEN’de

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1622 defa okunmuştur